Tekerlekli sandalye basketbolundaki olaylı maç

Tekerlekli sandalye basketbolundaki olaylı maç -Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Boyraz: -Bu olay, toplumun huzurunu bozmak isteyen ve engelli hareketinin belli bir yere gelmesini çok istemeyen gruplar tarafından yapılmıştır


ORDU (A.A) - Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Liginde Galatasaray ile Beşiktaş RMK Marine arasında oynanan karşılaşmada çıkan olaylara ilişkin, Bu olay, toplumun huzurunu bozmak isteyen ve engelli hareketinin belli bir yere gelmesini çok istemeyen gruplar tarafından yapılmıştır dedi.
     Ordu Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen bir panele katılmak üzere Orduya gelen Boyraz, AA muhabirine Galatasaray ile Beşiktaş RMK Marine arasında hafta sonu oynanan maçta çıkan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
     Çıkan olayların herkesi üzdüğünü ancak holiganlara fırsat verilmemesi gerektiğini ifade eden Boyraz, şöyle konuştu:
     Bu olayların ne engellilerle ne de sporcu ve yöneticilerle bir alakası var. Bu çirkin hadisenin olması Türkiyede herkesi üzdüğü kadar bizi, engelli arkadaşlarımızı da çok üzdü. Tabi ki holiganlara fırsat vermemek lazım. Türkiyede belirli bir düzenin sağlıklı gitmesini bozmaya çalışan gruplar vardır. Bunlardan bazıları kendilerini taraftar bazıları da bu işlerin sahibi olarak belirler. Ama asıl iş hiç öyle değildir. Bana göre bu olay, toplumun huzurunu bozmak isteyen ve engelli hareketinin belli bir yere gelmesini çok istemeyen gruplar tarafından yapılmıştır. Buna sebep olan kurum veya kuruluşlar varsa, arkasında kim varsa bunları esefle kınıyoruz.
     Boyraz, olayların ardından yaşanan süreci yakından takip ettiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu - Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Tekerlekli sandalye basketbolundaki olaylı maç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER