Karadeniz Bölgesinin Yeşil altını fındık

Karadeniz Bölgesinin Yeşil altını fındık -Ramazan ayına ve sıcaklara rağmen Orduda binlerce fındık üreticisi bahçelerde fındık topluyor (Fotoğraflı- Görüntülü)


ORDU (A.A) - Karadeniz Bölgesinin altını fındıkta hasat dönemi Ramazan ayında sıcağın altında devam ediyor.
     İki yıldır Ramazan ayına gelen fındık toplama işi aşırı sıcaklarla birlikte daha da zorlaştı.
     Bir önceki yıla göre iki hafta daha erken girilen fındık bahçelerinde sıcak hava fındığın erken olgunlaşması ve kızarmasına neden olurken, yüksek kesimlerde fındık toplama zamanının eylül ayını bulması bekleniyor.
     Ünye ilçesine bağlı Saca Mahallesinde bahçe sahibi ve Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Sarıkahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık mevsiminin iki senedir Ramazan ayına denk geldiğini, oruç ve sıcak havanın işçileri olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
     Fındık üreticisi Sarıkahraman, Ben kendimi bildim bileli aile olarak fındık üreticisiyiz. Fındık toplamaya iki gün önce başladık. Ramazan ibadetimizi fındık toplarken yerine getirmeye çalışıyoruz. 40 dönüm arazim var ve 5 ton fındık bekliyorum. Daldaki fındığın verimi de randımanı da iyi görünüyor dedi.
     Ramazan ayında günde 32 ile 40 lira arasında değişen ücretlerle sabah sat 07.00da girdikleri bahçeden akşam 17.00a kadar çalıştıklarını belirten fındık işçisı Ali Şeker ve Ziya Köse ise, bahçede çalışırken oruçlu olmaları nedeniyle sıcaktan ve fındığın tozundan etkilendiklereni ifade etti.
     Muhabir: Hacer Coşkun
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Karadeniz Bölgesinin Yeşil altını fındık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER