Karaiğdemir Barajındaki su seviyesi yükseldi

Karaiğdemir Barajındaki su seviyesi yükseldi -Karaiğdemir Baraj Sahası Sulama Kooperatifi Başkanı Gül: -Gelecek yağışlarla birlikte barajımızda tam doluluk hedefliyoruz


TEKİRDAĞ (A.A) - Karaiğdemir Barajındaki su seviyesi yükselmeye başladı.
     Karaiğdemir Baraj Sahası Sulama Kooperatifi Başkanı Muammer Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 gün öncesine kadar 35 milyon metreküp civarında olan su seviyesinin son yağışlarla artmaya başladığını söyledi.
     Tekirdağın bir bölümü, Malkara ve Hayrabolu ilçelerimizin ise büyük bir kısmını sulayan barajımızda su miktarımız 60 milyon metreküpü geçti diyen Gül, 2013 yılında kullanacağımız su miktarı sağlandı. Şu anda sıkıntımız yok. Gelecek yağışlarla barajımızda tam doluluk hedefliyoruz. Barajımız 110 milyon metreküp su alıyor. Barajdan sağlanan suyla 35 bin dekarlık alanda da çeltik ekimi yapılıyor diye konuştu.
    
     -İkinci mahsul silajlık mısır ekiminde artış-
    
     Muammer Gül, bölgede ikincil ürün olarak silajlık mısır ve bahçeciliğin öne çıktığını ifade ederek, geçen yıl silajlık mısır üretiminde artış olduğunu bildirdi.
     Gül, 15 bin dönüm alana ekilen bu ürünle üreticimiz hayvanlarına kaba yem yetiştiriyor. Bu yıl sulamada sıkıntımız olmayacaktır şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Alper Eral / Ergin Akgün
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Karaiğdemir Barajındaki su seviyesi yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER