Karamanlıda renkli Hıdrellez kutlaması

Karamanlıda renkli Hıdrellez kutlaması


BURDUR (A.A) - Karamanlı ilçesine bağlı Mürseller köyünde bu yıl 3üncüsü düzenlenen Hıdrellez ve Bahar Bayramı kutlamaları, renkli görüntülere sahne oldu.
     Kutlamaların açılışında konuşan Burdur Valisi Süleyman Tapsız, ülkede görmek istenilen manzaranın, Burdurda Hıdrellez Şenliklerinde görüldüğünü söyledi. Vali Tapsız, Kadınıyla erkeğiyle küçüğüyle büyüğüyle zenginiyle fakiriyle herkesin bir arada olması, birlik beraberlik içinde karşılıklı sevgi saygı içinde ve hoşgörü içinde olması, hem ilimizde hem ülkemizde görmek istediğimiz manzaradır dedi.
     Karamanlı Kaymakamı Uğur Akmeşe, Burdurun 9 bin yıllık tarihe sahip olduğunu, bu tip kutlamalarla örf ve adetlerin yaşatılmasının sevindirici olduğunu belirtti. Kaymakam Akmeşe, Gurbette bulunan hemşehrilerimiz ile sılayı buluşturan bu tür etkinlikler, geçmişi geleceğimize bağlayan birer köprü vazifesi görmektedirler diye konuştu.
     AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Türk milletinin ilkbaharı Orta Asyaya kadar uzanan geleneklerle karşıladığını ifade etti. Türk dünyasında 21 Martta Nevruz bayramının kutlandığını hatırlatan Özçelik, Türk milletinin Nevruz geleneğinin Anadoludaki yansımasının ise Hıdrellez ile ortaya çıktığını kaydetti.
     Şenlikte Mürseller Köyü Muhtarı Hüseyin Ekinci tarafından Burdur Valisi Süleyman Tapsız, diğer protokol üyeleri ve hayırseverlere günün anısına plaket verildi. Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu şenlikte, çuval, halat çekme, iğneye iplik geçirme ve kağnı yarışları yapıldı.
     Kutlamaların ardından, Mürseller Kültür Evi Müzesi gezildi.
     (MÇ-HK-GÜÇ)
<< Önceki Haber Karamanlıda renkli Hıdrellez kutlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER