Karamanlıda Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği

Karamanlıda Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kursu açıldı


BURDUR (A.A) - Karamanlı Halk Eğitim Merkezi, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kursu açtı.
     Ziraat Mühendisi Volkan Altınsoy tarafından Gazi Ortaokulu konferans salonunda verilen eğitimlere 70 kursiyer katılıyor. Tıbbi ve aromatik bitkiler, ilaç ve baharat bitkileri ve soğanlı bitkiler olmak üzere 3 temel bölümden oluşan kurs, toplam 104 saat sürecek.
     Kursiyerlere ilaç sanayinin yanı sıra baharat ve gıda koruma amaçlı olarak da kullanılan bu tür bitkiler hakkında bilgiler veriliyor.
     Karamanlı bölgesinin tıbbi ve aromatik bitki üretiminde önemli bir yerde olduğunu kaydeden Volkan Altınsoy, bölgenin toprak ve iklim yönüyle bu tür bitki üretimine elverişli olduğunu belirtti.
     Kursu bitirerek sertifika alan kursiyerlerin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) verdiği hibe ve desteklerden yararlanabileceğini anlatan Altınsoy, Eğitim sonunda yetiştiricilerimiz anason, kişniş, rezene ve kimyon gibi bitkileri daha da bilinçli olarak yetiştirecek. Bilinçli üretim, daha da yüksek verimi getirecek. Ayrıca sertifikalı kursiyerlerimiz, proje hazırlayarak TKDKya başvurup verilen hibe ve desteklerden yararlanabilecekler dedi.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Karamanlıda Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER