Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesinden başarı

Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesinden başarı


KONYA (A.A) - TÜBİTAK tarafından düzenlenen proje yarışmasında, Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi, Fizik dalında bölge üçüncüsü oldu.
     Ispartada düzenlenen yarışmaya fizik dalında katılan Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi öğrencileri Ahmet Ersin Yapar ve Beril Berfin Karabacak, Zamandan ve üründen tasarruf eden biçerdöver projesi ile dikkatleri çekti.
     Proje danışmanı olan Fizik Öğretmeni Gönül Karabacak, Öğrencilerimiz Ispartada büyük dikkat çektiler. Çünkü ortaya konan projede çok önemli bir proje vardı. Katılımcıların hepsi dikkatle incelediler. Balya makinesi ile biçerdöveri birleştirip tek makine haline getirildi. Konya ovasında yüzde 1lik dane kaybının ekonomiye olan kaybını hepimiz biliyoruz. Bu projede kaybı ortadan kalkıyor diye konuştu.
     Okul Müdürü Kazım Gür ise yapılan çalışmasının önemli olduğunu belirterek, Öğrencilerimizin katıldığı yarışmada gösterdikleri başarıdan mutlu olduk. Özel okullar arasından sıyrılıp dereceye girmemiz projenin önemli olduğunu ortaya koymuştur dedi.
    
     Muhabir: Mithat Korkusuz
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesinden başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER