Karatayda 4. Ağaçlandırma Programı

Karatayda 4. Ağaçlandırma Programı


KONYA (A.A) - Karatay Belediyesi tarafından, 4. Ağaçlandırma Programı düzenlendi.
     Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Endüstri Meslek Lisesinde yaptığı konuşmada, 2013 yılının son ağaçlandırma programını gerçekleştirdiklerini, ağaçlandırma programında Liseler Kampüsünde 18 bin metrekarelik alana ağaç dikerek Karatayın yeşil dokusunu korumaya çalıştıklarını söyledi.
     Karataydaki liselere karaçam, mavi ladin ve muhtelif yapraklı ağaçların dikildiğini belirten Hançerli, ağaçların damlama sulama sistemiyle kontrollü bir şekilde sulanacağını ifade etti.
     Ağaçlandırma programı kapsamında bu yıl toplamda 344 bin metrekare alana 9 bin 900 adet ağaç dikildiğini vurgulayan Hançerli, Karatayda yeşillendirme çalışmalarını önemsediklerini sözlerine ekledi.
     AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya da belediyelerin ağaçlandırma çalışmalarıyla çok hayırlı bir iş yaptıklarını belirterek, sadece ağaç dikmekle kalınmayıp sulama ve bakımın da belediyelerce yapılmasının, hizmetin bir göstergesi olduğunu söyledi.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler ağaçlandırma sahasında 700 fidanı toprakla buluşturdu.
     Törene, AK Parti Karatay Başkanı Ömer Ünal, Karatay Milli Eğitim Müdürü Ali Ergun, Karatay Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Zeyneddin Düzenli öğretmen, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Karatayda 4. Ağaçlandırma Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER