ALTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan:

ALTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan: İlçede dağınık halde bulunan imalatçı firmaların tek çatı altında toplanması gerekir


ANTALYA (A.A) - Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, ilçede dağınık halde bulunan imalatçı firmaların tek çatı altında toplanması gerektiğini söyledi.
     Milli Emlak Müdürü Ömer Ertüzünü ziyaret eden Aydoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güzelbağ Kimyalar mevkisinde tarım ve turizme elverişli olmayan 280 hektarlık arazide imar çalışmalarının başlandığını belirtti.
     İmalata yönelik sanayi işletmelerinin planlanmış alanlarda hizmet vermesi gerektiğini ifade eden Aydoğan, bunun sonucu hem sektörün daha fazla gelişim göstereceğini hem de şehrin nefes alacağını anlattı.
     İlçede dağınık halde bulunan mobilya, mermer ve benzeri diğer imalatçı firmaların tek çatı altında toplanması gerekir diyen Aydoğan, Bu çalışma ile hem yeterli kullanım alanı olmadığı için zorluk çeken firmaların ve hem de şehir yaşamının rahatlığa kavuşacağını düşünüyoruz. Bugün halen binaların altında mobilya üreticisi, mermerci gibi imalatçı firmaları görüyoruz. Bu tür firmalarla bugüne kadar yaptığımız görüşmelerde büyük bir sanayi içinde bir araya gelme konusunda beklentileri ve istekleri olduğunu gördük. Ayrıca yeni Büyükşehir Yasası tam olarak uygulanmadan çalışmaları belli noktaya getirmek gerekiyor dedi.
     Ertüzün ise Güzelbağda mülkiyeti Hazineye ait taşınmazların durumu konusunda müdürlük olarak gerekli çalışmayı yapacaklarını söyledi.
     Aydoğanın konuya ilişkin bilgileri bir dosya halinde kendisine verdiğini belirten Ertüzün, Sayın Aydoğan ile yaptığımız görüşmeler sonucu sanayi sitesi çalışmaları konusunda fikirlerimizi beyan ettik. Bölgede yapacağımız çalışmalar ile sürece katkı yapabileceğimizi düşünüyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ALTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER