Karayollarında durum

Karayollarında durum


ANKARA (A.A) - Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.
     Karayolları Genel Müdürlüğünün günlük yol durumu bültenine göre, patlatmalı yol yapım çalışması nedeniyle Muğla-Marmaris ayrımı-Ortaca yolunun 42-46. kilometreleri arasındaki Kocabel mevkinde bugün ve yarın saat 14.00-16.00, Dursunbey-Balıkesir yolunun 37-38. kilometreleri arasındaki Karagöz köyü mevkinde de bugün saat 13.30-14.30 arasında yol trafiğe kapatılacak.
     Anadolu otoyolunun Akıncı gişeler mevkinde otoyolun her iki yönünde plaka tanıma sistemi direklerinin montajı çalışmaları nedeniyle şerit kapatılması yapılacağından 08.00-17.00 saatleri arasında ulaşım kontrollü olarak sağlanacak.
     Bursa-Karacabey yolunun 6-64. kilometreleri arasında toprak, üstyapı ve ikmal inşaatı işleri kapsamında ilk etap olarak 6-10. kilometreleri arasındaki yapım çalışmaları nedeniyle yolun sağ tarafı 26 Nisana kadar trafiğe kapatılarak ulaşım alternatif güzergahlara yönlendirilecek.
     Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu Birecik-Şanlıurfa kesimi Şanlıurfa batı bağlantı yolu ile Şanlıurfa kuzey kavşağı arasında kalan otoyol kesimi güney taşımada (Gaziantep-Şanlıurfa yönü) yapılacak yarma şev ıslahı onarım çalışmaları nedeniyle yol aralıklarla ulaşıma kapatılacak.
     Ankara-Kulu-Konya yolunun 58. kilometresindeki İl Jandarma Komutanlığı tarafından kurulacak Plaka Tanıma Sistemi çalışmaları nedeniyle 30 Martta saat 08.00-17.00 saatleri arasında yolun her iki yönünde bir şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlanacak.
     Muğla-Kale yolunun 25-33. kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Söke-Milas yolunun Bafa Gölü-Karacabel Tüneli mevkinde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle çarşamba ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılıyor.
     O-2 otoyolunun Mahmutbey doğu kavşağından Tekstilkent-İstoç-Başakşehir bağlantı yoluna ve yeni yerleşim alanlarına giriş ve çıkış sağlayan bağlantı kolları yapım çalışmaları nedeniyle Mahmutbey doğu kavşağı CD kolu 0-1 kilometreleri arasında emniyet şeridi trafiğe kapatılarak 25 Nisana kadar ulaşım diğer şeritlerden sağlanacak. Çatalca-Gebze otoyol kesiminde bulunan köprü, viyadük ve tünellerin onarım ve depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle 7 Nisana kadar 08.00-17.00 saatleri arasında çalışmanın durumuna göre bir şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden kontrollü olarak verilecek.
     Anadolu otoyolu kavşağı-Gümüşova arasında Batı Hereke Viyadüğünde depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle 7 Nisana kadar 08.00-17.00 saatleri arasında D-100 karayolunun İstanbul istikametinde bir şerit trafiğe kapatılacak.
     Milas-Yatağan yolunun 4-19. kilometreleri arasındaki (Kozağaç, Boğayokuşu ve Karaltı mevkileri) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı ve perşembe günleri 13.00-15.00 saatleri arasında, Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 6-16 ve 80-87. kilometreleri arasındaki muhtelif kesimlerde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 08.00-19.00 saatleri arasında yol aralıklarla ulaşıma kapatılıyor.
     Söke-Milas ayrımı-Akbük-Didim yolunun 6-11. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, perşembe ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiği kapalı olacak.
     Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması; zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.
    
     Muhabir: Seval Ocak Adıyaman
     Yayıncı: Necati Keleş
<< Önceki Haber Karayollarında durum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER