Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası -Trafik kazasında ayaklarını kaybeden kamyon sürücüsü, ilkokul öğrencilerine emniyet kemeri takmanın önemini anlattı -Kazazede Kurt: -"Emniyet kemeri takmazsanız, benim başıma gelen sizi


KOCAELİ (A.A) - Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, trafik kazasında ayaklarını kaybeden kamyon sürücüsü, ilkokul öğrencilerine emniyet kemeri takmanın önemini anlattı.
     Doğa Kolejinde öğrencilerle bir araya gelen kazazede Bülent Kurt, 7 ay önce kullandığı araçla başka bir kamyona çarptığını söyledi.
     Kurt, emniyet kemeri takmamanın bedelini ağır ödediğini belirterek, "Otomobile binerken mutlaka emniyet kemeri takın. Anne ve babanız takmıyorsa, onları da uyarın. Emniyet kemeri takmazsanız, benim başıma gelen sizin ve ailenizin de başına gelir" diye konuştu.
     Kurt, hayata protezle tutunmaya çalıştığını ifade ederek, ders almaları için başına gelenleri insanlara anlattığını kaydetti.
     Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise araca binmenin vazgeçilmez olduğunu dile getirerek, acelecilik ve dikkatsizliğin kazalara yol açtığını vurguladı.
     Topaca, emniyet kemeri takmamanın kaza anında ölümle sonuçlanabildiğini anlatarak, "İster arkada, ister önde olun, emniyet kemerinizi mutlaka takın. Babanız, anneniz takmıyorsa, uyarın. Siz takarsanız, onlar da takmak zorunda kalacaktır" ifadesini kullandı.
    
     -"Kazaların yüzde 97si sürücü hatası"-
    
     Kocaeli Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ise kazaların yüzde 97sinin sürücü hatalarından kaynaklandığını belirtti.
     Çelik, Kocaeliden bir günde 200 bin araç geçtiğine dikkati çekerek, "Yollarımızın birçoğu standartlara uygun, geniş ve çift şerit ama sürücülerin de bilinçli olması gerekir" şeklinde konuştu.
     Trafik ve jandarma ekipleri, trafik kurallarının önemini anlatan broşürler dağıttı, öğrenciler stantlara ilgi gösterdi.
     Topaca ve Çelik, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere bisiklet ve çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER