Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası


BİTLİS (A.A) - Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle, İl Emniyet Müdürlüğünce program düzenlendi.
     İl Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan Vali Veysel Yurdakul, insan neslinin ve hayat standardının korunarak belli bir noktaya getirilmesi için, çok büyük projeler ve programların yapıldığını söyledi.
     "Hayatımızı kolaylaştırması ve bir yerlere ulaşmak için son teknolojiyle üretilen araçlar mezarımız, tabutumuz ya da hastanemiz oluyor" diyen Yurdakul, şöyle konuştu:
     "Öldürmesi bir tarafa, hayatın boyunca seni yatağa ve bir başkasına mahkum hale getiriyor. Halbuki teknoloji insanın işini ve yaşamını kolaylaştıran bir şey. Şu anda kontrol edilemeyen bir trafik canavarı var. Bizler Allahın yarattığı en kutsal varlıklarız. Bitlisten böyle bir çıkış ve farkındalıkla Türkiyeye model olabiliriz. Emniyet kemerlerimizi takarak, trafik kurallarına uymamız gerekiyor. Hızımızı düşürerek, ilimizi bir trafik güvenliği adası konumuna getirebiliriz. Öğrencilerden, kamu görevlilerinden ve kamu amirlerinden başlayarak, kurallara uyan bir toplum yaratmaya çalışalım."
     İl Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç ise son yıllarda uyguladıkları denetimlerle, kazalarda hissedilir derecede düşüş yaşandığını belirtti.
     Trafik cezalarının caydırıcı olduğunu dile getiren Akgüç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Ceza kesmek amacında değiliz. İnsanlarımızı trafik kurallarına uymaya davet ediyoruz. Trafik ekiplerimiz bu konuda hafta boyunca hız denetimi ve emniyet kemeri takılması konusunda uyarılarda bulunacak. Ayrıca hafta boyunca trafik kurallarına dikkat çekmek amacıyla etkinlikler yapacağız."
     Ardından, yarışmalarda derece giren öğrencilere ödül verildi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER