Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası -Mersin Emniyet Müdürü Öksüz: Trafikte kurallara uyarsak, acı tabloların yüzde 80ini yaşamayız


MERSİN (A.A) - Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, trafikte kurallara uyulması halinde acı tabloların yüzde 80inin yaşanmayacağını bildirdi.
     Öksüz, Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolasıyla Polisevinde düzenlenen toplantıda, kazaların yüzde 90ının insan unsurundun kaynaklandığını söyledi.
     İnsanların kendilerini düzeltmek yerine başkalarını düzeltmeye çalıştığını ifade eden Öksüz, Siz değişin, başkalarının değiştiğini göreceksiniz. Bu durum trafikte de geçerli. Trafikte kurallara uyarsak, acı tabloların yüzde 80ini yaşamayız dedi.
     Geçen yıl il genelindeki trafik kazalarında 56 kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Öksüz, şöyle devam etti:
     Bu rakamı kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaşlarımızı da düşünerek 3 ile çarpmalıyız. Çünkü bu rakam sadece olay yerinde tutulan istatistiktir. Fakat bizler trafik kazalarını kanıksamış durumdayız. Kararlı olmak, kurallara uymak gerek. Bilinçsizliğimizi, çaresizliğimizi kaderin arkasına saklıyor, işin içinden sıyrılmaya çalışıyoruz. Oysa kurallara uysak böyle bir tablo karşımıza çıkmayacak. İnsanlarımız bu konuya biraz daha duyarlı hale gelmeli. Yarının şoförleri olan çocuklarımıza doğru örnek olmamız gerekiyor.
     Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer de şehir trafiğindeki son durumla ilgili sinevizyon gösterisi eşliğinde bilgi verdi.
     İl genelindeki araç sayısının yükseldiğini, buna bağlı olarak da trafik yoğunluğunun arttığına işaret eden Özer, meydana gelen kazalar hakkında da bilgi vererek, şunları kaydetti:
     Kazaların nedenlerine baktığımızda insan kusurlarının öne çıktığını görüyoruz. Kazalarda sadece sürücüler sorumlu görülüyor. Oysa yaya ve yolcular da trafiğin bir unsuru. Kazalarda sürücü kusurları ilk, yaya ikinci ve yolcu kusurları üçüncü sırada. Yol kusurları da küçümsenmeyecek oranda. İlimizde geçen yıl en çok işlem yaptığımız kural ihlalleri ise sırasıyla hız sınırı ihlali, emniyet kemeri kullanma ihlali ve park yasağı şeklinde oldu.
     Bizler kazaları en aza indirmek ve insanların güvenli seyahatini sağlamak adına çalışıyoruz. Ancak bazen vatandaşlar, ilaç mümessili gibi sizin de ceza kotanız mı var- diye sormaktadır. Ceza uygulamasında beli bir limitin altına düşmemek gibi bir anlayışımız yok. Sadece trafikte her zaman denetleme yapıldığı hissini vermeye çalışıyoruz.
     (VEG-AG)
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER