KARDEMİRde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

KARDEMİRde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: -KARDEMİR ve sendika arasında bir an önce uzlaşının sağlanmasını arzu ediyorum


KARABÜK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Şde başlayan 10. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin, KARDEMİR ve sendika arasında bir an önce uzlaşının sağlanmasını arzu ediyorum dedi.
     Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrika yönetimin ve sendikacıların toplu sözleşme görüşmelerini başlattıklarını ve masaya oturduklarını, sürecin devam ettiğini söyledi.
     KARDEMİRin son 10 yıldır hem yatırım hem üretim hem de karlılık bakımından önemli ilerlemeler kaydettiğini vurgulayan Şahin, KARDEMİR ve sendika arasında bir an önce uzlaşının sağlanmasını arzu ediyorum. KARDEMİR Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladığı gibi Karabük ve çevresine istihdam da yaratıyor. İşçi arkadaşlarımızın KARDEMİRin büyümesinde çok ciddi emekleri var. Ben Başbakan Yardımcılığım dönemimde kamuda çalışan memur ve işçilerin toplu sözleşme ve görüşme masasında başkanlık yaptım. Bu süreçleri bilirim. Bir an önce görüşmelerin anlaşmayla sonuçlanması her iki taraf içinde hayırlı olacaktır. İşçilerin sözleşmeden sonra daha verimli olacağına inanıyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Faik Erez-Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber KARDEMİRde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER