KARDEMİRdeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

KARDEMİRdeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri -Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Gül: -"Grev kararını almaktan çok sevinçli değiliz, grev kararını almak zorunda kaldık. Hiç kimse çelik işçisiyle oyun oynamayacak." (Fotoğrafl


KARABÜK (A.A) - Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Şdeki (KARDEMİR) 10. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin, "Grev kararını almaktan çok sevinçli değiliz, grev kararını almak zorunda kaldık. Hiç kimse çelik işçisiyle oyun oynamayacak" dedi.
     Gül, sendikasının KARDEMİR Baş Temsilciliği önünde düzenlediği mitingde, sözleşme süresince şeffaf olduklarını belirterek, gelişmeleri anında işçiler ve kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi.
     KARDEMİR işçisi ve sendikasının neler yapabileceği konusunda sınandıklarını savunan Gül, "Görüşmeler başladığında eski yeni işçi ayrımı yapılmayacağını ve ücret konusunda kırmızı çizgimizin yüzde 42 olduğunu açıkladık. İşçileri bölmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
     KARDEMİRde grev kararı aldıklarına dikkati çeken Gül, şunları kaydetti:
     "Grev kararını almaktan çok sevinçli değiliz, grev kararını almak zorunda kaldık. Bunu davul zurnayla almadık. Hiç kimse çelik işçisiyle oyun oynamayacak. Tek isteğimiz, KARDEMİR emekçilerinin emeğinin karşılığını aldığı bir sözleşme imzalama mücadelesi. Bu süreçte çok kararlıyız."
     Mitinge katılanlar, konuşmaların ardından fabrika çıkışına kadar yürüyüş yaptı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber KARDEMİRdeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER