Karikatürde büyük ödül Bursanın oldu

Karikatürde büyük ödül Bursanın oldu


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3üncüsü gerçekleştirilen Ulusal Karikatür Yarışmasında birincilik ödülünü Bursadan Halit Kurtulmuş kazandı.
     Yarışmanın Ercan Akyol, Ferit Avcı, Cihan Demirci, Kamil Masaracı ve Akdağ Sayduttan oluşan jürisi, yaptıkları değerlendirme toplantısı sonucunda ödül almaya ve sergilenmeye hak kazanan karikatürleri belirledi.
     Bu yılın birincilik ödülüne yarışmaya Bursadan katılan Halit Kurtulmuş layık görüldü. Kurtulmuş, 3 bin liralık birincilik ödülünün de sahibi oldu. Yarışmada ikinciliği İzmirden Bayram Bağcı alırken, üçüncülük ödülü Ankaradan Hümeyra Altunışıkın oldu. İzmirden Aytur Şahinbay ve Ankaradan Ali Bulca ise mansiyonla ödüllendirildi.
     Yarışmada ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü, Antalyadan Cafer Yıldırıma, Güngör Kabakçıoğlu Özel Ödülü Balıkesirden Tufan Burhan İleriye, Jüri Özel Ödülü ise Bursadan Recep Özcana verildi.
     Öte yandan 3üncü Antalya Ulusal Karikatür Yarışmasına bu yıl 215 çizer 387 karikatürle katıldı. Yarışmada, 18 yaşının altındaki çizerlerden Leyla Demir, Eda Su Albayrak, Ekin Devrim Karacagil, Yaman Tümer, Irmak Beyaz ve Tibet Fırat jüri özendirme ödülüne layık görüldü. Ödül alan karikatürlerin yanı sıra 38 karikatür sergilenmeye layık görüldü.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Karikatürde büyük ödül Bursanın oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER