Karikatürist Salih Memecan üniversite öğrencileriyle buluştu

Karikatürist Salih Memecan üniversite öğrencileriyle buluştu


SAMSUN (A.A) - Karikatürist Salih Memecan, Canik Başarı Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.
     Memecan, Canik Başarı Üniversitesi Fehmi Yıldız Eğitim ve Kültür Merkezinde yaptığı söyleşide, her çocuğun çizme yeteneği olduğunu ancak ilerleyen zamanla birlikte çizme eylemini bıraktığını kendisinin ise çizme eylemine devam etmek durumunda kaldığını belirtti.
     Kekeme olduğu için konuşamadığını bu nedenle karikatürist olduğunu ifade eden Memecan, şunları söyledi:
     Allahın işine bak konuşamıyorum diye karikatürist oldum, karikatürist oldum diye konuşmalara çağrılıyorum. Kırklı yaşlarımın ortalarına kadar kekemeydim. Kekemelik çok kötü bir şey, insanın hayatını alt üst ediyor. Ancak her işte bir hayır varmış demek lazım. Anormal fırsatları beraberinde getiriyor. Ya bir de kekeme olmasaymışım. Çizebilmek benim için kekemelikle çok bağlantılı. Öyle bir şey ki otobüse biniyorsunuz paso diyemediğiniz için tam bilet alıyorsunuz. Dolmuşa biniyorum müsait bir yerde inecek var diyemediğim için bekliyordum ki birisi insin, ben de onunla inip eve kadar yürüyordum.
     Karikatür çizebilmek için bazı şartların gerektiğine dikkati çeken Memecan, Birincisi özel yetenek gerektirmiyor. Karikatür çizebilmek için çokça çizim yapmak lazım. İkincisi her şeye farklı bakarak terslik ve zıtlıkları bulmak lazım. Bunu yaptığınızda çok komik şeyler çıkar. Üçüncüsü ise karikatürist olmak için bilgili bir insan olmaktır dedi.
     Söyleşinin ardından Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir tarafından Memecana plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Karikatürist Salih Memecan üniversite öğrencileriyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER