Karla mücadelede ölümle burun buruna geldi

Karla mücadelede ölümle burun buruna geldi -Kar yağışı ve tipinin etkisiyle kapanan Hakkarinin Şemdinli ilçesine bağlı köy yolları, karla mücadele ekipleri tarafından açılıyor -Yol açma çalışması sırasında görev alan dozerin bir


HAKKARİ (A.A) - Kar yağışı ve tipinin etkisiyle kapanan Hakkarinin Şemdinli ilçesine bağlı köy yolları, karla mücadele ekipleri tarafından açılıyor.
     İlçede etkili olan yoğun kar yağışı sonrası ulaşıma kapanan İran ve Irak sınırındaki köy yollarında çalışma başlatan İlçe Özel İdaresi ekipleri, gece gündüz demeden çalışma yürütüyor.
     Metrelerce yükseklikteki karlarla kaplı yollarda gece gündüz demeden görev yapan ekipler, kısa sürede vatandaşların mağduriyetini gidermeye çalışıyor.
     İş makinesi operatörü Nizamettin Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir haftadan bu yana kar nedeniyle kapalı bulunan köy yollarında karla mücadele çalışması yaptıklarını söyledi.
     Şemdinli-Derecik karayolunda görev alan Karayolları 117. Şube Şefliği ekipleri de çalışmalarını 2 kepçe, 1 dozer ve 1 ekskavatör ile sürdürüyor.
     Karayoluna düşen ve yüksekliği yer yer 15 metreyi bulan kar kütlelerini zorlu doğa koşullarında temizleyerek çalışmalarını sürdüren ekipler, özellikle akşam saatlerinde devam eden çalışmalarda kimi zaman ölümle de burun buruna geliyor.
     Yol açma çalışması sırasında görev alan dozerin bir anda yan yatarak uçuruma doğru sürüklenmesiyle kepçe operatörü ve işçiler büyük panik yaşadı.
     Dozerin sürüklendiğini gören operatör araçtan çıkmaya çalışırken yardımına ise iş arkadaşları koştu. Operatörün araçtan çıkmasının ardından dozer de kazıcı ve kepçe yardımıyla uçuruma sürüklenmeden kurtarıldı.
     Operatör Murat Yağdıran, çığ düşmesi sonucu kapanan karayolunda bir haftadan bu yana gece gündüz çalıştıklarını vurgulayarak, çığların yüksekliğinin 15 metreyi aştığını ve büyük tehlikeler atlattıklarını ifade etti.
     Kaymakam Cengiz Erdem de kapanan köy ve mezra yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlatıldığına değinerek, Şemdinli-Derecik karayolunun Ortaklar köyüne kadar olan bölümünün ulaşıma açıldığını, ancak yolun tamamının açılması için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.
     Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı tüm köylerle ulaşım sağlanamadığını ve yapılan çalışmayla kısa sürede birçok köy yolunu ulaşıma açtıklarını kaydeden Erdem, çalışmalarda görev alan ve özveriyle çalışan ekiplere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Yakup Bay
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Karla mücadelede ölümle burun buruna geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER