Karlıovadaki mayın patlaması

Karlıovadaki mayın patlaması -Kalkınma Bakanı Yılmaz: Bütün bunlara rağmen, bu fitne fesatlığa rağmen biz kardeşliğimizi pekiştireceğiz -Terörle mücadeleye etkili bir şekilde, sabırla kararlılıkla mücadele etmeye devam ed


BİNGÖL (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen mayın patlamasına ilişkin, Bütün bunlara rağmen, bu fitne, fesatlığa rağmen biz kardeşliğimizi pekiştireceğiz dedi.
     Bakan Yılmaz, beraberindeki Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş ve askeri yetkililerle birlikte Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen patlamada yaralanıp Bingöl Devlet Hastanesinde tedavileri devam eden polisleri ziyaret etti.
     Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Bakan Yılmaz, sabah menfur bir terör saldırısı yaşandığını ve olayda yaralananları ziyaret ettiklerini belirterek, Maalesef 8 polis kardeşimizi kaybettik. Şehit oldular. Allah rahmet eylesin diyorum dedi.
     Şehitlerin ailelerine, Emniyet Genel Müdürlüğüne ve bütün millete başsağlığı dileğinde bulunan Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:
     Buradaki yaralılarımızın durumunu kontrol ettik. Biri şu anda Elazığa sevk edildi ve yolda. Yoğun bakımda olan bir arkadaşımız daha var. Doktorlarımız onunla da yakından ilgileniyor. 4 arkadaşımız da müşahede altında. Çeşitli şekilde yaralanmış arkadaşlarımız. Onların durumunu genel olarak iyi gördüm. Bir de küçük bir kız çocuğu var. Yakındaki köyden bomba neticesinde ayağından yaralanmış. Onu da ziyaret ettim. Yaralılarımıza Allahtan şifa diliyorum. Şehitlerimiz Malatyaya gönderildi. Zannediyorum yarın Malatyada yapılacak törenden sonra memleketlerine gidecekler. Şehit olan arkadaşlarımızdan birisi de Bingöllü Fatih Celayir arkadaşımız. Köken olarak Bingöllü ama daha sonra nüfusunu Elazığa aldığı için orada toprağa verilecek.
    
     -Terörün çirkin yüzünü görüyoruz
    
     İşte terörün çirkin yüzünü görüyoruz diyen Bakan Yılmaz, bu tür hadiselerde insan hayatının her türlü şeyden daha değerli olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:
     Bir insanı haksız yere öldürmek, bütün insanlığı öldürmek gibidir. Bizim inancımız bunu söylüyor. Bir insanı yaşatmak da bütün insanlığı yaşatmaktır. Biz her zaman şunu söylüyoruz, öldürmek değil yaşatmak kahramanlıktır. Yıkmak değil, yapmak kahramanlıktır. Yıkmak maalesef kolay ama bunu yapanlar hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamayacak. Türkiye Cumhuriyeti ilerlemeye, güçlenmeye, gelişmeye, devam edecektir. Bütün bunlara rağmen bu fitne fesatlığa rağmen biz kardeşliğimiz pekiştireceğiz. Birbirimize daha fazla sarılacağız, birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendireceğiz. Bir taraftan da tabii terörle mücadeleye etkili bir şekilde sabırla, kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Üzüntülü bir gündeyiz. Tabii ateş düştüğü yeri yakıyor. Özellikle ailelerine ben tekrar tekrar sabır diliyorum. Bütün emniyet camiamıza sabır diliyorum. Bütün milletimizin başı sağ olsun.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan-Ümit Özdal-Abdullah Çelik/Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Karlıovadaki mayın patlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER