Karpuza Ramazan bereketi

Karpuza Ramazan bereketi


MANİSA (A.A) - Saruhanlı ilçesinde, bu yıl ki karpuz hasadının Ramazan ayına rastlamasından dolayı ürünün fiyatında oluşan hareketlilik üreticinin yüzünü güldürdü.
     Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl bir dekarı 500 liraya kadar düştüğü için üreticinin elinde kalan karpuzun bu yıl dekar başına bin 300 liraya varan fiyatlarda alıcı bulduğunu belirtti.
     İlçede her yıl ortalama 5 bin dekar alanda kavun ve karpuz üretimi yapıldığını, toprak yapısı ve iklimi bakımından Saruhanlıda kaliteli ürün yetiştiğini ifade eden Okur şunları kaydetti:
     Karpuz hasadı bu yıl Ramazan ayına rastladı. Bilindiği gibi Ramazan ayında bazı ürünlere talep artar, talep artışıyla birlikte ürünün fiyatı da artar. Dolayısıyla karpuz iftar sofralarının baş köşesinde yerini alır. Buda üreticiye yansır. Bunun örneklerini yaşamaya başladık. Geçen yıl tarlada kalan karpuzun bir dekarı bu yıl bin ile bin 300 liraya satılıyor. Şu günlerde karpuz fiyatında bir hareketlilik söz konusu. Ramazan ayı boyunca da ürünün fiyatında düşüş beklenmiyor. Kaldı ki bu yıl Ege yöresinde çok fazla ekim yapılmadı. Karpuz üreticisi altın yılını yaşıyor.
     Bedeller Köyü Muhtarı İbrahim Uslu ise köylerinde karpuz hasadına başladıklarını belirterek, hasattan sonra traktör römorkuna yükleyip çevre köylere götürdükleri karpuzların 2 saat içinde satıldığını anlattı.
    
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Karpuza Ramazan bereketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER