Karsta deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Karsta deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı -Hazırlanan senaryo gereği meydana gelen depremde yaralanan 5 öğrenci, AFAD ve UMKE ekiplerince kurtarıldı


KARS (A.A) - Karsta, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama ve Kurtarma Ekibi ile Kars Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) iş birliğiyle yapılan tatbikatta, senaryo gereği meydana gelen depremde yaralanan 5 öğrenci ekipler tarafından kurtarıldı.
     Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesinde Sivil Savunma Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Aygan, öğretmen ve öğrencilere depremle ilgili konferans verdi.
     Konferans sonrasında düzenlenen tatbikatta, kurgulanan senaryoya göre kentte meydana gelen 6 şiddetindeki depremde, Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesinin merdivenleri çöktü.
     Sarsıntı geçtikten sonra öğrencileri okuldan tahliye eden öğretmenler, durumu Kars AFAD, UMKE ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi.
     Okula gelerek güvenlik önlemleri alan AFAD ekipleri, hazırlanan senaryo gereği okulun 2. katında bulunan merdivenlerin çökmesi sonucu yaralanan bir öğrenciyi ipe bağlanan sedye yardımıyla camdan indirerek UMKE ekiplerine teslim etti.
     UMKE ekipleri de yaralı öğrenciyi okulun bahçesinde hazır bekletilen ambulansa götürdü.
     Öte yandan okulun 1. katında bulunan 3 yaralı öğrenci sedye yoluyla ekipler tarafından okulun bahçesine getirilerek ambulansa konuldu.
     Durumu ağır olan bir öğrenci de kendisini belinden iple bağlayan AFAD personelince 1. kattan okulun bahçesine indirilerek yine UMKE ekiplerine teslim edildi.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürü Aygan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün sivil savunma gününün ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.
     Aygan, kendilerinin de kış şartlarını göz önüne alarak daha önce de yaptıkları deprem tatbikatını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Burada sizin de şahit olduğunuz gibi bir konferans verdik. Daha sonra deprem tahliye tatbikatı yaptık. Yaralı indirme ve kurtarma tatbikatı yaptık. Bu tatbikat başarıya ulaştı. Tatbikatta emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Karsta deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER