KASİAD üyeleri Sırbistandan döndü

KASİAD üyeleri Sırbistandan döndü


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) üyeleri, yatırım fırsatlarını yakından görmek ve iş birliği kurmak amacıyla Sırbistanın Prijepolje Bölgesine yaptıkları iş gezisini tamamlayarak, yurda döndü.
     KASİADdan yapılan yazılı açıklamaya göre, endüstriyel iş sahası olan Prijepolje İş Bölgesinde Sırbistan Kalkınma Bakanı, Prijepolje Belediye Başkanı, Kalkınma Ajansı, Prijepolje Meclis Üyeleri ile iş adamlarının katıldığı bir toplantı düzenlendi.
     Gezide ayrıca KASİADlı iş adamları kimya, demir - çelik, tekstil ve ayakkabı üretim fabrikalara ziyaretlerde bulundu. KASİAD Genel Sekreteri Yusuf Arabacı, Prijepolje şehrinin yatırım olanaklarının çok iyi olduğunu ve buradaki iş adamlarıyla iş yapmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.
     Arabacı şöyle konuştu, Prijepolje İş Bölgesinde iş gücünün kaliteli olması, farklı mesleklerin var olması, iş gücünün ucuz olması ve cazip yatırım fırsatlarının bulunması yatırımcıyı cezbediyor. Bölge yakınında bulunan hidroelektrik santralleri sayesinde elektrik tedarikinde sıkıntı yaşanmaması yatırımcılar için artı bir değer taşımaktadır. Çoğunluğunu Müslüman halkın oluşturduğu bu bölgeye yapılan ziyaretten çok memnun kaldık.
     Arabacı son olarak, 03-09 Ekim tarihinde Fasa ticaret ve yatırım heyeti oluşturduklarını, programda ikili iş görüşmelerinin yanı sıra bir çok yatırım fırsatının değerlendirileceğini söyledi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber KASİAD üyeleri Sırbistandan döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER