Kastamonuda Kentsel Dönüşüm paneli

Kastamonuda Kentsel Dönüşüm paneli


KASTAMONU (A.A) - Koruma İmar Planında Kentsel Dönüşüm paneli düzenlendi.
     Daday İksir Otelde gerçekleşen panele, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sayan, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği TMMOB) Ankara Şubesi Kastamonu İl Temsilcisi Nuray Yücel, mimarlar ve il temsilcileri katıldı.
     Yücel, kentsel dönüşümün, bozulma ve çökme olan alanda ekonomik, toplumsal, fiziksel ve çevresel koşullar dikkate alınarak gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.
     Planlama çalışmalarında sosyolog, ekonomist, mimar, mühendis gibi farklı disiplinlerin birlikte çalışması gerektiğini vurgulayan Yücel, şunları kaydetti:
     Bütün kentsel dönüşüm projelerinde uygulama yöntemleri farklı olsa da amaç aynıdır. Toplum yararı planlı ve sağlıklı kentleşme dikkat çeker. Kentin yıkıntı bölgesi haline gelmiş alanları daha yaşanabilir alanlar haline getirmek gerekir. Şehir içindeki sanayi alanlarının şehir dışına taşınmasıyla boşalan alanlar toplum yararına düzenlenmelidir. Eskimiş kent alanları restore edilerek halkın hizmetine sunulmalıdır. Ve olası bir afet sonrasında zarar görme riski olan alanların iyileştirilmesi gerekir.
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kastamonuda Kentsel Dönüşüm paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER