Kastamonudaki öğrencilerin barınma sıkıntısı

Kastamonudaki öğrencilerin barınma sıkıntısı -Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın: -Kastamonu Üniversitesini tercih eden bin öğrenci barınma sorunu sebebiyle geri gitti


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Üniversitesini tercih eden bin öğrencinin barınma sorunu sebebiyle geri gittiğini söyledi.
     Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitenin öğrenci sayısının 12 bin olduğunu belirterek, öğrencilerin barınma sorununa dikkat çekti.
     Öğrencilerin barınma çözmek için özel sektör ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüyle yapılan çalışmalara dikkati çeken Aydın, Kastamonu Üniversitesini tercih eden bin öğrenci barınma sorunu sebebiyle geri gitti. Bunları önümüzdeki yıllarda yaşamak istemiyoruz. 2014 yılında planlanan yurtların bitmesi gerekiyor. Biz ne kadar acele edersek o kadar erken bitiririz. Kredi yurtlarla birlikte 3 bin 100 kişi kapasiteli yurt yapılacak diye konuştu.
     Aydın, küçük ilçelere yüksekokul açmayı düşünmediklerinin altını çizerek, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK), nüfusu 10 binin altındaki yerlere yüksekokul açmama prensibi olduğunu belirtti.
     KÜnün 2012- 2013 eğitim ve öğretim yılındaki projelerine işaret eden Aydın, şunları kaydetti:
     2014 yılında Türk Dünyası Üniversite Yaz Oyunlarını programa aldık. Tesislerle ilgili Kalkınma Bakanlığımızın bütçesinden 1 milyon 500 bin TL üniversitemize ayrıldı. Tesislerde çok amaçlı spor salonu, yüzme havuzu ve tartan pist yapılacak. Bu organizasyonla Kastamonu tanıtılacak, üniversite için de bir artı olacak.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kastamonudaki öğrencilerin barınma sıkıntısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER