Kastamonudan kısa kısa

Kastamonudan kısa kısa -İneboluda karne heyecanı


KASTAMONU (A.A) - İneboluda 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemi sona erdi.
     Eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle Mehmet Bülent Özyürük İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.
     Törende konuşan Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, ne kadar iyi bir eğitim verilirse verilsin anne ve babanın ilgilenmediği çocukların başarısından söz edilemeyeceğini vurguladı. Çevre ve çocuk ilişkisinin oturtulmadığı bir ortamda eğitimin istenilen düzeyde olmayacağını ifade eden Görgülüarslan, Bugün burada çocuklara verdiğimiz karneler sadece çocukların eğitim öğretimi ile ilgili performanslarını ölçmüyor. Sizlerin de anne ve babalar olarak performansınızın bir göstergesidir dedi.
     Milli Eğitim Müdürü İsmail Yaşar da konuşmasında velilerden zayıf karne götüren çocuklarına kızmamalarını isteyerek, Zannetmeyin ki çocuklarınızın karnelerindeki zayıflardan onlar sorumlu. Olan zayıflardan veliler olarak, öğretmenler olarak, okul yönetimi olarak bizler de sorumluyuz. Bunu unutmayalım diye konuştu.
     Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı. Karne töreni, öğrencilerin sunduğu gösterilerle sona erdi.
    
     -Sağlık alanındaki problemin çözümüne katkı-
    
     İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 2012 Aralık ayında kurulan proje hazırlama ve uygulama biriminin amacının, sağlık alanındaki problemlerin çözümüne katkıda bulunmak olduğu bildirildi.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, proje ekibinin Yüksek Mimar Gamze Karakaş, Dr. Tuğba Sertkaya ve İnşaat Mühendisi Leyla Terziden oluştuğu ifade edilerek, Ekibimizin öncelikli hedefi halkın sorunlarını tespit ederek, bu sorunlara yönelik proje hazırlamak ve mevcut sistemin iyileştirilmesine zemin hazırlamaktır. Hazırlanan projeler için AB Bakanlığı, Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi ve kalkınma ajansları hibe programları için teklif çağrısında bulunarak mali ve sosyal hizmet desteği vermektedir değerlendirmesinde bulunuldu.
    
     -Çiftçilerin sorunları görüşüldü-
    
     Kastamonuda Ziraat Odaları Birliği il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı.
     Kastamonu Ziraat Odasında yapılan toplantıya, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkan Yardımcısı Nuri Şeyda Sorman, TZOB Muhasip Üyesi Mustafa Hepokur ve yönetim kurulu üyeleri, Kastamonu Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Nahit İğdirli ile ilçe ziraat odası başkanları katıldı.
     Toplantıda, Kastamonu çiftçisinin sorunları masaya yatırılarak, görüş alışverişinde bulunuldu.
    
     -Tarımsal veriler masaya yatırıldı-
    
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kastamonu İl Müdürlüğü ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kastamonu Bölge Müdürlüğü arasında bilgilendirme ve genel değerlendirme toplantısı yapıldı.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıya, TÜİK Kastamonu Bölge Müdürü İsmail Gökalp, Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman ve kurumların çalışanları katıldı.
     Yaman, toplantıda yaptığı konuşmada, tarımsal verilerin kalitesinin ve doğruluğunun büyük önem arz ettiğini belirterek, 2012 yılı tarımsal fiyat çalışmalarının değerlendirilmesi, 2013 uygulamasında getirilen yeniliklerin anlatılması ve verilerin derlenmesindeki kaliteyi arttırmak adına bu toplantıyı düzenledik diye kaydetti.
    
    
     Muhabir: Yusuf Çelik - Celal Bekiroğlu
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kastamonudan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER