Kavakta eğitim çalıştayı başladı

Kavakta eğitim çalıştayı başladı


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi" kapsamında düzenlenen Kavak İlçesi Eğitim Çalıştayı başladı.
     Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi Konferans Salonunda başlayan çalıştaya, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, Kavak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sabri Hoşoğlu, Asarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Şahin, OMÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Dursun Erdem, İlçe Müftüsü Abdullah Karaca, Ar-Ge Sorumluları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği başkanları katıldı.
     İki gün sürecek Çalıştayın ilk günü saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kavak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sabri Hoşoğlunun konuşması ile başladı.
     Amaçlarının eğitimle ilgili gelecekte neler yapılabileceğini ele almak olduğunu vurgulayan Hoşoğlu, Neler apabileceğimize yönelik çalışmaları planlamak, onun üzerinde odaklanmak ve ondan bir sonuca varabilmek amacıyla başta üniversite hocalarımızın desteğiyle iki gün çalışma yapacağız. Bu çalıştayın sonucunda Kavaktaki eğitim kalitesinin arttırılacağı kararlar alınacağına inanıyorum. Çalıştay, Kavak için çok yararlı bir çalıştay olacak. Bu çalışma sürecinde başlangıçtan bitimine kadar bizlere destek sağlayan herkese kurumum ve şahsım adına şükranlarımı arz ediyorum" dedi.
     Çalıştaya katılan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, çalıştayın gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
     Cora, sözlerine şöyle devam etti:
     "Bu konuda yapacağımız çok şeyler var. Çocuklarımız için insanlar için yapacağımız çok şeyler var. Güzel çalışmalar yaparak güzel sonuçlar elde edeceğimize ve insanlara faydalı olacağımıza inanıyorum. Çocuğumuza karşı bir sorumluluğumuz var. Çocuklarımız bizim kültürümüzde göz bebeği olarak ifade edilir. Çocuklara sunabileceğimiz en güzel hediye eğitimdir. Bunu sorgulamamız gerekiyor. Bu işi ne kadar iyi yapabiliyoruz- Aileler olarak yapmamız gereken çok şey var. Çocuklarımızla çok iyi iletişim kurmamız gerekiyor. Veliler, çocuklardan başarı bekliyor ama ailenin buna etkisi nedir- Ailenin çocuğu olumlu veya olumsuz etkileri nelerdir- Bir baba evladına ders çalış dediğinde kendisi hiç kitap okumamışsa ona örnek olamamış demektir. Veliler bu işin içinde olmadan başarıyı artırmak olmaz. Bu nedenle düzenlenecek çeşitli etkinliklerle velileri bu işin içine çekmek gerekmektedir. Umarım bu çalıştaydan olumlu sonuçlar alırız. Katılan herkese teşekkür ediyorum.
     Doç. Dr. Mehmet Dursun Erdem ise, Öğretmen arkadaşlarıma çok iş düşüyor. Bir defa kendimizi yenilemeyiz. Derse mutlaka hazırlanmalıyız. Özellikle yapılandırmacı sistemini, yeni sistemi çok iyi anlamalıyız. Anlamadığımız bir sistemde başarılı olamayız. 12 yıllık eğitim sistemini çok iyi anlamamız gerekiyor. Ne yapmak isteniyor. Bunu anlamamız gerekiyor diye konuştu.
     "Bu haliyle öğretmenler ve idareciler olarak işin sorumluluğunu da üstlenmiş olacağız diyen Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Okullarımızı sadece not verilen ve bilgi yüklenen yerler olarak düşünmemeliyiz. Ne yapmalıyız - Mesela sportif etkinliklere ağırlık vermeliyiz. Çocuklarımız enerjilerini alsınlar, sağlığına katkı olsun. Sosyal ilişkilerin geliştirilmesinde etkinlikler, çeşitli faaliyetler, hatta müfredat listemize geziler koyabiliriz. Mesela tarım ile ilgili bir dersi bir bahçede bir tarlada izleyebiliriz. Eğitim konusunda ne yapsak azdır. Çünkü dünyayı şekillendiren, dünyayı güzelleştiren, insanlara onurlu, gururlu, insan onuruna yaşamayı öğreten ilimdir. Barışı sağlayan ilimdir.
    
     Muhabir: Mustafa Günay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kavakta eğitim çalıştayı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER