Kayalıklarda mahsur kalan gebe inek kurtarılmayı

Kayalıklarda mahsur kalan gebe inek kurtarılmayı bekliyor -Sinopta doğumuna 1 ay kalan gebe inek, otlamak için girdiği kayalıklar arasında mahsur kaldı -Hareket edemeyen ve gebe olduğu için bulunduğu yerden kalkamayan ineği, engebel


SİNOP (A.A) - Sinopta doğumuna 1 ay kalan gebe inek, otlamak için girdiği kayalıklar arasında mahsur kaldı. Hareket edemeyen ve gebe olduğu için bulunduğu yerden kalkamayan ineği, engebeli arazi yapısı nedeniyle yardım istenen ekipler de kurtaramıyor.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, merkeze bağlı Abalı Saraycık köyünde hayvancılık yapan Vedat Balkanoğlu (35), önceki gün hayvanlarını otlatmak için köyüne 2 kilometre mesafedeki Omruk mevkisine götürdü. Akşam saatlerinde hayvanlarını toplayarak köye dönmeye hazırlanan Balkanoğlu, 20 hayvan bulunan sürüde gebe ineğinin yer almadığını fark etti. Balkanoğlu, çevrede yaptığı araştırmada ineğini, patikaya yakın kayalıklar arasında çamura saplanmış halde buldu.
     Hayvanı çamurdan kurtarmak için köylüleri çağıran Balkanoğlu, komşularının da yardımıyla ineği çamurlu alandan birkaç metre uzaklaştırmayı başardı. Ancak hareket edemeyen ve gebe olduğu için bulunduğu yerden kalkamayan inek, kayalık bölgede mahsur kaldı. Balkanoğlu, kurtaramadıkları ineğin bulunduğu alana brandadan çadır yaparak, gece hayvanını soğuktan korumaya çalıştı, yanına da su ve saman bıraktı.
     Valilikten yardım isteyen Balkanoğlunun ihbarı üzerine bölgeye, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğüne bağlı kurtarma ekipleri gitti. Veteriner hekimin de yer aldığı kurtarma çalışmasında, engebeli arazi nedeniyle inek mahsur kaldığı kayalıklar arasındaki bölgeden çıkarılamadı. Farklı yöntemler deneyen ekipler, başarılı olamayınca bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.
     Vedat Balkanoğlu, ineğini bulunduğu yerden kurtarmak için her yolu denediğini, kurtarma ekiplerinin de ellerinden gelen çabayı gösterdiğini belirterek, Ama ineğim hala orada. Kurtarılması için yardım bekliyorum. Çaresiz kaldık ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kayalıklarda mahsur kalan gebe inek kurtarılmayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER