Kayıt dışı fotoğrafçılar tespit ediliyor

Kayıt dışı fotoğrafçılar tespit ediliyor -Adapazarı Fotoğrafçılar Ressam ve Tabelacılar Odası üyeleri, kayıt dışı çalışan fotoğrafçı ve tabelacıları tespit ederek maliyeye şikayet ediyor


SAKARYA (A.A) - Adapazarı Fotoğrafçılar Ressam ve Tabelacılar Odası üyeleri, kayıt dışı çalışan fotoğrafçı ve tabelacıları tespit ederek maliyeye şikayet ediyor.
     Adapazarı Fotoğrafçılar Ressam ve Tabelacılar Odası Başkanı Cevat Davulcu, yaptığı yazılı açıklamada, kayıt dışı çalışan korsan fotoğrafçı ve tabelacıları maliyeye bildirmek amacıyla çalışma başlattıklarını aktardı.
     Kayıt dışı ve seyyar çalışarak haksız kazanç elde edenlere karşı mücadele başlattıklarını kaydeden Davulcu, Daha önce de odaya kayıt olmadan, vergi ödemeden, merdiven altı iş yerlerine karşı olduğumuzu anlatmıştık. Bu kişilerin vergisini ödeyen, yanında sigortalı işçi çalıştıran, iş yeri kirası ödeyen esnafa büyük zararı oluyor diye belirtti.
     Davulcu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
     Oda olarak üyelerimizin zarar görmesini engellemek durumundayız. Kayıt dışı çalışanlar vergi ve diğer alacakları ödemediğinden işini adam gibi yapan esnaftan daha düşük maliyetlerle piyasaya iş yapmaktadır. Dolayısı ile haksız bir rekabet söz konusudur. Kayıt dışı çalışanlara karşı bizim tespitlerimiz oluyor. Önce iyi niyetli olarak bu kişileri odaya üye olmaya, vergi mükellefi olmaya davet ediyoruz. Ancak tüm iyi niyetimize rağmen kayıt dışı çalışmayı sürdürenleri maliyeye şikayet etmeye başladık.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Kayıt dışı fotoğrafçılar tespit ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER