Kaymakama hakaret cezası

Kaymakama hakaret cezası -Trabzonun Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, Bayındır kaymakamı olduğu dönemde yanlış tebligat getiren memura hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davada, 74 gün hapis cezasına karşılık bin


İZMİR (A.A) - Trabzonun Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, Bayındır kaymakamı olduğu dönemde kendisine yanlış tebligat getiren memura hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davada, 74 gün hapis cezasına karşılık bin 500 lira adli para cezasına çarptırıldı.
     İzmir 9. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, hakaret suçlamasıyla hakkında 3 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası istenen Kaymakam Aktaş katılmazken, müşteki Günaydın Temel ve avukatı Hasan Hüseyin Evin hazır bulundu.
     Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi yöneticisi Musa Sever ile sendikanın adliye işyeri temsilcileri de destek amaçlı duruşmayı izledi.
     Davacı Temel ve avukatı, sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek Aktaşın cezalandırılmasını talep etti.
     Hakim Mustafa Ali Çakır, sanığın sabit olan hakaret suçu nedeniyle TCK 125/1 maddesi uyarınca, suçun işleniş şekli ve kastın yoğunluğu dikkate alınarak verdiği 90 gün hapis cezasını, sanığın daha önceki duruşmada tutum ve davranışı lehine indirim yaparak 75 gün hapis cezasına indirirken, bunu da adli para cezasına çevirdi.
     Hakim Çakır, TCK 52/2. maddesi gereği bir günü 20 lira olmak üzere toplam bin 500 lira olan bu cezanın da, sanığın geçmişi, duruşmadaki iyi hali, eylem nedeniyle zararın oluşmadığını dikkate alıp suç işlemekten çekineceği yönünde yeterli kanaat oluştuğundan hükmün açıklanmasını geri bıraktı.
    
     -Yeni bir suç işlemesi halinde ödeyecek-
    
     Kaymakam Aktaşın 5 yıl içinde kasten yeni bir suç işlemesi halinde verilen para cezasını ödemek zorunda kalacağı, bunu ödemediği takdirde ise 75 günlük hapis cezasının infaz edileceği öğrenildi.
     İzmir Bayındırdaki vergi dairesinde görevli memur Günaydın Temel, 2011 yılı mart ayında, başka bir isme ait olan fakat üzerinde kaymakam lojmanının adresi bulunan vergi borcu tebligatını yanlışlıkla kaymakamın oturduğu lojmana götürdüğü için kaymakam Aktaşın kendisine hakaret ettiğini iddia ederek dava açmıştı.
     Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, Kaymakam Aktaş hakkında hakaret suçlamasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etmişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Kaymakama hakaret cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER