Kaymakamdan öyle şeyler istediler ki...

Kaymakamdan öyle şeyler istediler ki... -Seydişehir Kaymakamı Sonel, Yetim ve Öksüzlere Mektup projesi kapsamında, ilçe merkezi, belde ve köylerdeki 281 öksüz ve yetim çocuğa, Anne ya da baban hayatta olsaydı özlemini çektiğin


KONYA (A.A) - Konyanın Seydişehir ilçesi Kaymakamı Tuncay Sonel, Öksüz ve Yetimlere Mektup projesi kapsamında, ilçe merkezi, belde ve köylerdeki 281 yetim ve öksüz çocuğa, Anne ya da baban hayatta olsaydı özlemini çektiğin ve onlardan almasını istediğin şey ne olurdu- diye sordu.
     Üç ay önce Seydişehirde göreve başlayan Kaymakam Tuncay Sonel, uygulamaya koyduğu Öksüz ve Yetimlere Mektup projesi kapsamında ilçedeki 281 yetim ve öksüz çocuğa 12.12.2012 tarihinde mektup gönderdi.
     Yazdığı mektubun sonunda ise her birine, Anne ya da baban hayatta olsaydı özlemini çektiğin ve onlardan almasını istediğin şey ne olurdu- diye sordu.
     Çocuklar da Sonele yazdıkları cevabi mektuplarda hayallerini ve isteklerini ilettiler.
     Kaymakam Sonel, çocuklardan gelen cevabi mektupları gece geç saatlere kadar bizzat okuyarak değerlendiriyor. Öksüz ve yetimler mektuplarına daha çok; Kaymakam Amca, Manevi babam, sevgili Kaymakamım, Tuncay Abi şeklindeki hitaplarla başlıyor.
     Her biri Sonelden farklı isteklerde bulunurken, kimi bilgisayar, kimi bisiklet, kimi fotoğraf makinesi kimi de gitar, mont, cep telefonu, toka, yeni bir ev istedi. Bazıları ise Keşke babam hayatta olsaydı da ona sarılabilseydim, babamla parka gidebilseydim, bir kız babasından neler istemez ki... Keşke annem hayatta olsaydı gibi hayallerini dile getirdi.
     Sonel, hayırseverlerin de katkısını alarak beraberindeki Emniyet Müdürü, Müftü, Jandarma Komutanı, Vakıf personeli, sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte yetim ve öksüzlerin evlerini ziyaret ederek, taleplerini yerine getirmeye başladı. Bu gezilere zaman zaman Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ve belediye başkanları da eşlik ediyor.
    
     -Bin 151 çocuğum var-
    
     Yapılan çalışmayı AA muhabirine değerlendiren Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, şunları kaydetti:
     Yol yaparız, bina da yaparız. Ancak siz eğer en uzak köydeki öksüz ve yetimi unutursanız, ona sahip çıkmazsanız, yaptığınız diğer işlerin hiçbir önemi kalmaz. Yetim ve öksüzleri sevindirmek, engellilere sahip çıkmak, kimsesizlerin ve özellikle de yaşlıların gönlüne girmek çok önemlidir. Daha önceki görev yerlerimde de benzer projeler uyguladım. İki yıl önce babamı kaybettim. Daha önce Birecikte 656, Ofta 212 çocuğumuza mektup yazarken babam hayattaydı. Seydişehirde ise 281 yetim ve öksüz çocuğumuza mektupları, babasını kaybetmiş biri olarak yazdım. Mustafa ile Hanzade adlı çocuklarımı da eklersek bin 151 çocuğum var. Yetim ve öksüzü sevindirmenin manevi tadı başkadır.
    
     Muhabir: Kadriye Kasap / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kaymakamdan öyle şeyler istediler ki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER