Kaynarcanın kadın bürokratları

Kaynarcanın kadın bürokratları -İlçede kaymakam ve Cumhuriyet Başsavcısı olmak üzere çok sayıda kadın bürokrat çalışıyor


SAKARYA (A.A) - İlçede kaymakam ve Cumhuriyet başsavcısı olmak üzere çok sayıda kadın bürokrat çalışıyor.
     İlçede, Kaymakam Huriye Küpeli Kan, Cumhuriyet Başsavcısı Filiz Gökduman, İlçe Sağlık Müdürü Ecem Aygüneş, İlçe Hastanesi Başhekimi Doktor Aysun Atakay ve Halk Eğitim Merkezi Müdür Baş Yardımcısı Neriman Sevinç gibi kadınlar bürokraside görev alırken, son yerel seçimlerde Belediye Meclis Üyesi seçilen Ayfer Kumru, ilçede siyasette görev üstlenen tek kadın.
     Kaynarcada 4 bine yakın aktif üyesi bulunan Kaynarca Ziraat Odasında 4 kadın mühendis görev yapıyor.
     Mühendislerden Makbule Durmuş (27), AA muhabirine yaptığı açıklamada, erkeklerin bu işten anlamaz deyip işlerinin zora sokulduğu durumlarla karşılaştıklarını söyledi.
     Bayan oldukları için ön yargıyla yaklaşanların azınlıkta olduğunu ifade eden Durmuş, halkın genel olarak sıcak kanlı davrandığını ve ilgili olduğunu anlatarak, İşimi seviyorum. Köy gezilerine gidiyoruz. Yörede yetiştirilen ürünlerle ilgili olarak üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Toprak analiziyle ilgili bilgilendirmede bulunuyoruz. Elimizden geldiği kadar tarlalara da gidiyoruz, büroda da çalışıyoruz diye konuştu.
     Mühendis Merve Kayan (26) ise ilçenin yerlisi olduğu için fazla zorlanmadığını ancak dışarıdan gelenler daha fazla zorlandığını belirtti.
    
     Muhabir: Sedat Balta / Enes Duran
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Kaynarcanın kadın bürokratları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER