Kayserinin ihracatı

Kayserinin ihracatı -Eylül ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine oranla da yüzde 7,8, Ağustos ayına oranla yüzde 11 arttı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Eylül ayı ihracatının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 7,8, Ağustos ayına oranla da yüzde 11 arttığını bildirdi.
     Boydak, yaptığı açıklamada, ihracatın Ağustos ayından sonra mevsimsel etkilerden arındığına dikkati çekerek, Eylül ayı ihracatımız geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 7,8, Ağustos ayına oranla da yüzde 11 arttı. Tatillerden sonra ihracatta yukarı doğru bir gidişat gözlemlemekteyiz. Eylül ayında üyelerimiz tarafından 103 ülke ve 2 serbest bölgeye 135,6 milyon dolar ihracat gerçekleştirilmiştir ifadesini kullandı.
     İhracatta ilk üç sırayı Irak, Almanya ve İtalya-nın aldığını belirten Boydak, en çok ihraç edilen ürünlerin sırası ile tekstil, elektrikli ev aletleri, demir, çelik, sac, iletken ve maden olduğunu, ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı ise Boydak Dış Ticaret A.Ş, HES Hacılar A.Ş. ve Boyteks Tekstil A.Ş-nin aldığını kaydetti.
     Boydak, önümüzdeki dönemin ihracatın daha da arttığı bir dönem olmasını dileyerek, İhracatımızın tabana yayılıyor olması bizleri sevindirmektedir. Bu ay 172 üyemiz ihracat yapmış. Ben bu vesile ile dünyanın birçok ülkesine ihracat hamlesi gerçekleştiren üyelerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum dedi.
    
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Kayserinin ihracatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER