Kayserinin yöresel lezzeti kedibacağı

Kayserinin yöresel lezzeti kedibacağı -Bağlarıyla ünlü Erkilet yöresine özgü olan ve cevizli sucuk diye de bilinen kedibacağı, Kocasinan Belediyesinin düzenlediği etkinlikte tanıtıldı


KAYSERİ (A.A) - Kayserinin bağlarıyla ünlü Erkilet yöresine özgü olan ve cevizli sucuk diye de bilinen kedibacağı, Kocasinan Belediyesinin düzenlediği etkinlikte tanıtıldı.
     Üzüm suyu, un ve nişasta kaynatılarak ipe dizilen cevizlerin batırılmasıyla elde edilen kedibacağı tanıtımı için Kocasinan Belediyesi öncülüğünde Erkilette etkinlik düzenlendi.
     Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yaptığı konuşmada, üzüm ve cevizden imal edilen kedibacağının besleyici ve lezzetli bir yiyecek olduğunu söyledi.
     Kente özgü bazı lezzetlerin unutulmaya yüz tuttuğunu vurgulayan Yıldız, Belediye olarak yol, su ve altyapı hizmetlerini sunmak asli görevimiz. Bunun yanında geleneksel lezzetlerimize de sahip çıkmaya çalışıyoruz. Kedibacağı da bu lezzetler arasında yer alıyor. Bu yöresel lezzetin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla bugün burada tanıtım yapıyoruz dedi.
     Yıldızın konuşmasının ardından Mustafa-İfakat Gümüşkalem çifti, tören alanına kurulan kazanlarda kaynayan üzüm suyu, un ve nişastaya ipe dizili cevizleri batırarak, kedibacağı yapımını gösterdi.
     Başkan Yıldız ile törene katılan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ Genel Müdürü Hidayet Atasoy, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Ender Batukan ve protokoldekiler de kedibacağı yapımını denedi.
     Tanıtım etkinliği, katılımcılara kedibacağı ikramıyla son buldu.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kayserinin yöresel lezzeti kedibacağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER