Kayseri Havalimanının apronu genişletilecek

Kayseri Havalimanının apronu genişletilecek


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Havalimanının apronunun genişletilmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.
     Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kendisini ziyaret eden basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kayseri Havalimanının apronunun yetersiz olması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek, mevcut alanın genişletilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.
     Havaalanındaki askeriyeye ait 250 bin metrekare büyüklüğündeki arazinin sivil amaçlı değerlendirileceğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
     Kayseri marka bir şehir. Havalimanındaki apron sorunu şehrin imajını etkiliyor. Mevcut havaalanımızın doğusundaki askeriyeye ait 250 bin metrekarelik alanın değerlendirilmesiyle uluslararası havacılıkta ciddi bir rahatlama olacağını düşünüyoruz. Bu konuda görüşmeler yapıyoruz. Mevcut kapasitemiz yetersiz geliyor. Gerek uçak parkı adına, gerekse yolcu giriş ve çıkışlarında sorun yaşıyoruz. Sivil havalimanı tarafından kalan kısmın genişletilmesi en kısa vadede çözümdür. Kayseride sanki bakkala, otobüs terminaline gidiyormuşsunuz gibi havalimanına gidiyoruz. Havaalanımız çok yakın. Bu önemli bir fırsat. Bunu değerlendirmek için mevcut apronun genişletilmesi ile ilgili çalışma yapıyoruz. Bu sayede daha iyi hizmet sunulmasını arzu ediyoruz
     Yılmaz, gazetecilerin sorusu üzerine de ikinci hava limanının gündemde olmadığını ifade etti.
     Havalimanında uçakların konaklama sıkıntısı olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:
     Apron, mevcut kullanılan alan kadar büyütülürse bu sorun ortadan kalkabilir. Uçaklar gece burada kalamıyor. Şahıslara ait uçaklar var. Onlar mecburen Ankaraya iniş yapıp Kayseriye karayolu ile gelmek zorunda kalıyorlar. Dışarıdan gelen misafirlerimiz de oluyor. Dünya markası bir şehiriz. Dışarıdan gelen insanlar buradan etkilenir. Bu şehrimiz adına bir görüntü ve ilk izlenim olacaktır.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Kayseri Havalimanının apronu genişletilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER