Kayseri OSBde atıksu arıtma tesisi devreye

Kayseri OSBde atıksu arıtma tesisi devreye girdi


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) 22,5 milyon liralık 40 bin metreküp kapasiteli atıksu arıtma tesisi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden geçici faaliyet belgesini alarak devreye girdi.
     Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü yaptığı açıklamada, doğayı korumak ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak amacıyla OSBye atıksu arıtma tesisi yapıldığını belirtti.
     Çevre bilincinin yaygınlaştırılmasını önemsediklerini ifade eden Hasyüncü, tesisin resmi açılış töreninin bahar aylarında gerçekleştirileceğini vurguladı.
     Arıtma tesisinin örnek olduğunu belirten Hasyüncü, şunları kaydetti:
     Kayseri OSB Atıksu Arıtma Tesisi, ekipman kalitesi, proses özellikleri, ilk yatırım maliyetleri dikkate alındığında örnek tesis konumundadır. Tesisin giriş yapısı, kaba ızgara, terfi havuzu, ince ızgara ve havalandırmalı kum-yağ tutucu gibi ortak yapıları, günlük 60 bin metre küp nihai kapasiteye göre yapıldı. Tesise günlük 25 bin metreküp atıksu geliyor. Tesiste fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma gerçekleştiriliyor. Atıksu arıtma tesisinden çıkacak çamur da enerji üretmek üzere kullanılacak. Tesisten yüzde 20-25 kurulukta günlük 15-30 ton çamur çıkacak ve çıkan çamur yapılan sözleşme ile Altan İthalat İhracat Firması tarafından enerji elde edilmek üzere bedelsiz alınıp, bertaraf edilecek.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kayseri OSBde atıksu arıtma tesisi devreye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER