Kaza kurşunuyla ölen asker toprağa verildi

Kaza kurşunuyla ölen asker toprağa verildi


TOKAT (A.A) - Diyarbakırın Kocaköy ilçesinde kaza kurşunuyla hayatını kaybettiği bildirilen er Doğan Türk (22), memleketi Tokatın Niksar ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
     Türkün cenazesi, Diyarbakırdaki işlemlerin tamamlanmasının ardından Niksar Devlet Hastanesi morguna getirildi. Sabah saatlerinde hastaneye gelen askerin annesi Meryem ve kardeşleri Şahin, Hüseyin, Çiçek ve Dürdane Türk ile diğer yakınları gözyaşı döktü.
     Alevi dedesi Murat Oğuzun yaptığı duanın ardından, İlçe Müftüsü Ali Canpolat cenaze namazını kıldırdı. Merasimden sonra fenalaşan anneye, buradaki sağlık ekiplerince müdahale edildi.
     Doğan Türkün cenazesi, Pelitli köyünde toprağa verildi.
     Cenazeye, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Niksar Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Pelitli Köyü Derneği Başkanı Veysel Kurt, Türkün arkadaşının silahından çıkan kurşunla kaza sonucu hayatını kaybettiği yönünde bilgi aldıklarını söyledi.
     Askerliğinin bitimine 20 gün kaldığı öğrenilen askerin babası Rıza Türkün 2010 yılında vefat ettiği, annesi Meryem Türkün de Antalyada yaşadığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Recep Bilek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kaza kurşunuyla ölen asker toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER