Kazayı protesto için karayolunu trafiğe kapattılar

Kazayı protesto için karayolunu trafiğe kapattılar -Kastamonunun Çatalzeytin ilçesinde vatandaşlar, 10 yaşındaki çocuğun öldüğü kazanın yaşandığı karayolunu yaklaşık yarım saat trafiğe kapattı


KASTAMONU (A.A) - Çatalzeytinde vatandaşlar, 10 yaşındaki çocuğun öldüğü kazanın yaşandığı karayolunu yaklaşık yarım saat trafiğe kapattı.
     Atatürk Bulvarında 5 gün önce meydana gelen trafik kazasında 10 yaşındaki çocuğun yaşamını yitirmesine tepki gösteren vatandaşlar, yolu trafiğe kapattı.
     Polis ekiplerinin uyarısı üzerine vatandaşlar, yaklaşık 30 dakika süren eyleme basın açıklamasının ardından son verdi.
     Kazada yaşamını yitiren Samet Can Özdemirin babası Şenol Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramının ikinci günü acıların en büyüğünü yaşadıklarını söyledi.
     Yetkililerden orta refüjdeki ağaçlık alanın yeniden düzenlenmesini istediklerini belirten Özdemir, Ağaç diplerinin budanmasını, görüş mesafenin açılmasını ve yol boyunca aydınlatma çalışması yapılmasını istiyoruz. Ayrıca araçların hız yapmasını önleyecek çalışmanın da yapılmasını talep ediyoruz. Herkesin çocuğu var. Bugün bizim başımıza geldi. Yarın bir başkasının ocağına ateş düşebilir. Başka canlar yanmadan yetkililerin bu konuya çözüm bulmasını istiyoruz dedi.
    
     -Vatandaşlar yolu trafiğe kapattı-
    
     Yolu trafiğe kapatan grup, aynı yol üzerinde yaklaşık 1.5 ay önce başka bir kazanın meydana geldiğini ve ölümle sonuçlandığı anımsatarak, yoldaki tehlikeye dikkat çekmek amacıyla yolu trafiğe kapattıklarını belirtti.
     Grup adına açıklama yapan Fatih İnce ise amaçlarının yolun daha güvenli hale getirilmesi ve bir takım önleyici tedbirlerin alınmasına dikkat çekmek olduğunu söyledi.
     Yaklaşık 1.5 ay önce yolda bir bayana beton mikserinin çarptığını ve bayanın hayatını kaybettiğini bildiren İnce, Ramazan Bayramının ikinci günü de 10 yaşındaki Samet Can Özdemir bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Bir ailenin ocağına ateş düştü. Hepimizin çocuğu var. Bugün bir başkasının başına bu şekilde bir olay gelirse bunun hesabını kim verecek- Refüjdeki ağaçlar görüş mesafesini düşürüyor. Bu da kazalara davetiye çıkartıyor. Başka canlar yanmadan bu sorunların çözülmesini istiyoruz diye konuştu.
     Çatalzeytin ilçesinde 20 Ağustosta M.G. (19) yönetimindeki 34 ZJ 0941 plakalı otomobil, Atatürk Bulvarında yolun karşısına geçmeye çalışan Samet Can Özdemire (10) çarpmış, sağlık ekipleri tarafından Çatalzeytin Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı çocuk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
     Otomobil sürücüsünün gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.
    
     Muhabir: Semih Yüksel / Ümit Yorulmaz / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kazayı protesto için karayolunu trafiğe kapattılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER