Kazdağlarındaki altın arama faaliyetleri

Kazdağlarındaki altın arama faaliyetleri -Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan: -Kazdağlarında bir doğa katliamı yaşanıyor


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kazdağlarında bir doğa katliamı yaşanıyor dedi.
     Gökhan, Kazdağları bölgesinde altın madeni işletmeciliğine ve termik santral kurma girişimlerine karşı mücadele veren Çevre Platformu üyeleri ile belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
     Toplantıda, Kazdağları bölgesindeki altın madenciliği ve Biga Yarımadasındaki termik santral kurma girişimlerine karşı verilen mücadelede kullanılmak üzere yeni bastırılan afişler tanıtıldı. Üzerinde Madein Çanakkale yazılı afişte Çanakkale bölgesinde yetişen ürünlerden örneklerin olduğu anlatıldı.
     Gökhan, Kazdağları konusunda devletin ve siyasetin her kademesini uyardıklarını, ancak tepki alamadıklarını belirterek, Uyardık, uyardık olmadı. Bari gözlerine sokalım dedik ve broşürler hazırladık. Bunlardan 50 bin adet bastırdık. Yetmezse daha da bastırırız. Bunları her yere göndereceğiz diye konuştu.
     Hiçbir şeyden korkmadıklarını ve bu mücadeleye katkı vermeye devam edeceklerini ifade eden Gökhan, şöyle devam etti:
     Çanakkaleyi Çanakkale yapan değerlerimiz suyumuz, toprağımız, havamız için mücadele ediyoruz. Aynı endişeleri paylaşıyoruz. Bizim bir talebimiz yok. Biz sadece bize, insanlığa ait olanı korumak istiyoruz. Bunu korumak hepimizin görevidir. İnsan olan herkesin görevi. Çünkü bu bir doğa katliamıdır. Bunun sonucu doğa katliamına gider. İnsanlıktan yana olacağız. Kul hakkını yedirmeyeceğiz. Doğamıza ve dünyamıza sahip çıkacak ki, yarın hem topluma karşı hem Allaha karşı bunun hesabını verebilelim. Ben anlayanların diliyle konuşuyorum... Bölgeyi görünce bunun bir vahşet olduğunu hissediyorsunuz. Ama biz doğamızı koruyacağız. Ürünlerimizin sürdürülebilir biçimde üretilmesini sağlayacağız. Milyonlarca yıl önce bu Kazdağları vardı. Bundan sonra da yıllar boyunca var olması için bütün mücadelemizi yapacağız. Kazdağlarında bir doğa katliamı yaşanıyor. Buna ses çıkarmayan şeytandır, şeytanla işbirliği yapmayacağız.
     Gökhan, kamuoyunu aydınlatma adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına yazı yazarak, Ağıdağı, Kirazlı ve Kazdağları Milli Parkı dışında bulunan altın madeni arama ve işletme ruhsatı alan şahıs ve firmaların listesini talep ettiklerini, ancak bunların kendilerine para karşılığı verilebileceğinin söylendiğini anlattı.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Kazdağlarındaki altın arama faaliyetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER