Kazım Karabekirin kızı Timsal Karabekir:

Kazım Karabekirin kızı Timsal Karabekir: -Her Türk insanının bu ülkeye karşı büyük borcu vardır


ZONGULDAK (A.A) - Kurtuluş Savaşı komutanlarından Kazım Karabekirin kızı Timsal Karabekir, Her Türk insanının bu ülkeye karşı büyük borcu vardır dedi.
     Kazım Karabekir Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Karabekir, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesinin Atatürk Kültür Merkezinde düzenlediği Kazım Karabekirin ve Atatürkün Kurtuluş Savaşı konulu konferansta yaptığı konuşmada, şehit kanlarıyla sulanan Çanakkaleyi herkesin görmesi gerektiğini söyledi.
     Çanakkalede yazılan büyük destanın Mondros Ateşkes Antlaşması ile gölgelendiğini ifade eden Karabekir, şunları kaydetti:
     Savaşta indirilmeyen bayrağımız emperyalist ülkeler tarafından işgal edilen ülkemizde indirilerek yerine, İngiliz, İtalyan, Fransız ve Yunan bayraklarının asılmasının acısını halen yaşıyoruz. Kazım Karabekir, Atatürk Anadoluya çıktığında hep yanındaydı. İstila edilen Türkiye, Kurtuluş Savaşı ile özgürlüğüne kavuşturuldu. Her Türk insanının bu ülkeye karşı büyük borcu vardır.
     Konferansın ardından Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç ve Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Karabekire çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Kazım Karabekirin kızı Timsal Karabekir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER