Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı

Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı


ANTALYA (A.A) - Antalya Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı yapıldı.
     Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) yapılan toplantıda gündeme ilişkin maddeler tartışıldı. Toplantıda son günlerde tartışmalara neden olan Kesik Minare de görüşüldü.
     Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, toplantıda yaptığı konuşmada, kentin kültür sorunlarına Kent Konseyinin sahip çıkması gerektiğini söyledi.
     Kesik Minarenin bu şekilde tartışılmasını doğru bulmadığını belirten Kocabaş, Etik, tarihi ve kültürel olarak tartışılmasının daha hayırlı olacağını düşünüyorum. İyi düşünülmemiş bir konu olduğu için muhalefetimi belirtmek isterim. Antalyanın kentin bilinçleşmesi, kentleşmesi, toplumun Antalyayı bir parçası olarak hissetmesi gerekiyor. Bu bir fırsattır. Kaleiçine ulaşılabilmesi gerekiyor. Kaleiçinin ziyarete gelen insanlara sunulması gerekir dedi.
     Mimarlar Odası Ankalya Şube Başkanı Osman Aydın da Kesik Minarenin camiye çevrilmesini doğru bulmadığını söyledi.
     Aydın, yapılan camilerin hepsinin taklit olarak yapıldığını savunarak, Günümüzde camiler Mimar Sinanı taklit edilerek yapılıyor. Camiler, Cuma namazı, bayram namazında cemaatle doldurulmak için yapılıyor. Dinimize uygun camilerin yapılmadığını açıkça söylemek gerekiyor. Kaleiçinde kapalı birçok cami var. Şimdi de Kesik Minare cami yapılmaya çalışılıyor. Bu kadar yanlış bir karar olamaz. Bu siyasi yaptırımdır dedi.
     Bir diğer gündem maddesi EXPO 2016 Sembol anıtı görüşüldü. Kent Konseyi yürütme kurulu, EXPO 2016nın sembol anıtı olarak nar olması gerektiğini önerdi. Narın tarihi, kültürel yanları sunum olarak tanıtıldı. Sunumun ardından öneri kamuoyuna sunularak, oy birliğiyle kabul edildi.
     Ayrıca, EXPO 2016nın sembol anıtı olarak da Akdeniz Heykeli önerisi gündeme geldi. Şu anda İstanbulda bir sigorta şirketinin önünde bulunduğu söylenen heykelin Antalyaya getirilmesi için çalışmalar yapıldığı belirtildi. Akdeniz Heykeli önerisi kamuoyuna sunularak oy birliğiyle kabul edildi.
     Öte yandan, doğal ve kültürel değerler, taş ocaklarıyla ilgili rapor ve yerel yönetimler ve sosyal hizmet uygulamalarıyla ilgili öneriler de oy birliğiyle kabul edildi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER