Kentsel dönüşüm çalışmaları

Kentsel dönüşüm çalışmaları -Yıldırım Belediye Başkanı Keskin: -Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü, Hacivat ve Şirinevler mahalleleri sınırlarındaki alanlar riskli ilan edildi -Ağustos gibi kentsel dönüşüme başlama


BURSA (A.A) - Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü, Hacivat ve Şirinevler mahallelerindeki alanların riskli ilan edildiğini belirterek, ağustos ayında kentsel dönüşüme başlamayı hedeflediklerini söyledi.
     Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararlarının Resmi Gazetede yayımlandığını anımsatarak, Yıldırım ilçesinin riskli ilan edilen bölgeler arasında yer aldığını bildirdi.
     Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü, Hacivat ve Şirinevler mahalleleri sınırlarındaki alanlar riskli ilan edildi diyen Keskin, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çeşitli kontroller yapıldığını dile getirdi.
     Keskin, şöyle konuştu:
     17 ayrı maddenin yerine getirildiği çalışmalarda, 210 akademisyen ve tekniker görev aldı. Sayısallaştırma, değerlendirme... Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) firmalarınca her binanın mutfağının mermerine kadar tespiti yapıldı. 75 adet zemin etüdü tamamlandı. Anketlere göre, vatandaşın büyük çoğunluğunun kentsel dönüşüm hakkındaki fikirleri olumlu. Bin, 5 bin ve 25 binlik planlar yapıldı ve Bakanlar Kuruluna sunuldu, karar bekleniyordu.
     Kentsel dönüşüm projesinin oy birliğiyle belediye meclisinden geçtiğini kaydeden Keskin, Komisyonda onaylandıktan sonra bu sefer yatırımcıyla malikleri belediyenin hakimliğinde bir araya getirerek, ağustos gibi kentsel dönüşüme başlamayı hedefliyoruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan/Harun Kaymaz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER