Kepezde sokak hayvanlarına ise tesis yapılıyor

Kepezde sokak hayvanlarına ise tesis yapılıyor


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi, ilçenin önemli sorunlarından olan sokak köpeklerinin sağlık kontrollerinin yapılması ve kısırlaştırılması amacıyla geçici hayvan bakımevi ile rehabilitasyon merkezi inşa ediyor.
     Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Süleyman Demirel Bulvarı Varsak Karşıyaka Mahallesinde hizmete giren Sağlık İşleri Müdürlüğü veterinerlik hizmet binasını ziyaret etti.
     Çalışmalar hakkında bilgi alan Tütüncü, daha sonra hizmet binasının yanında yapımı süren sokak hayvanları geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.
     Tütüncü, sokak köpeklerinin önemli bir sorun olduğu Kepeze, bu probleminin çözümüne katkı sağlamak amacıyla modern bir geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezi kazandırdıklarını söyledi.
     Sokak hayvanlarının kamu sağlığını tehdit etmemesi ve çeşitli sağlık problemlerine yol açmaması için sürekli gözetim altında tutulması gerektiğine işaret eden Tütüncü, Bugüne kadar Kepezde sokak hayvanlarının kısırlaştırıldığı, operasyondan sonra bir süre kalacağı barınma yeri yoktu. Bundan dolayı geçici barınma evi rehabilitasyon merkezini inşa ediyoruz. Bu merkezde sokak hayvanlarının sağlık kontrollerini yapacağız. Böylece halkı tehdit edebilecek sokak hayvanı kaynaklı sağlık problemlerinin de önüne geçmiş olacağız dedi.
     Sokak hayvanları probleminin çözümünde koruyucu sağlık hizmetinin çok önemli olduğunu vurgulayan Tütüncü, Sokaklardan topladığımız sokak köpeklerini bu merkezde kısırlaştırdıktan ve gerekli aşılarını yaptıktan sonra aldığımız yere bırakacağız. Bunu yapmak zorundayız, çünkü kanun bunu gerektiriyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepezde sokak hayvanlarına ise tesis yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER