Kepezaltı ve Santral mahallelerinin tapu durumu

Kepezaltı ve Santral mahallelerinin tapu durumu -Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: -Kepezaltı ve Santral mahalleleri için hazırlanan planlarda, 68 adet minimum 480 metrekarelik imar parselleri içeren konut adası oluşturuldu


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepezaltı ve Santral mahalleleri için hazırlanan planlarda, 68 adet minimum 480 metrekarelik imar parselleri içeren konut adası oluşturulduğunu bildirdi.
     Kepezaltı ve Santral mahallelerinde onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planına uygun olarak Büyükşehir Belediyesi Harita Müdürlüğünce parselasyon planı çalışmaları sürdürülüyor. Parselasyon planı tamamlandıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Encümenince onaylanacak ve bir ay süresince askıya çıkartılacak. Askıdan inen uygulama dosyası, Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine teknik kontrol ve tescil işlemleri için gönderilecek. Burada tapuya tescil işlemi gerçekleşecek. Bu işlemlerin tamamlanmasından sonra ise vatandaşlar tapularına kavuşacak.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Kepezaltı ve Santral mahalleleri için hazırlanan planlarda, 68 adet minimum 480 metrekarelik imar parselleri içeren konut adası oluşturulduğunu kaydetti. Bu adalarda emsalin 1,3 ile kat adeti 3 olarak belirlendiğini belirten Akaydın, isteğe bağlı olarak 240 metrekarelik parsellere ifraz edebilme hakkı getirildiğine değindi.
     Oluşturulan 49 adet minimum 960 metrekarelik parselleri içeren konut adalarında ise emsalin 1,3, kat adedinin 6 olduğunu vurgulayan Akaydın, 56 adet bin 500 metrekare ve üzerinde parsel içeren konut adalarında ise emsalin 1,4 ve kat sayısının 7 olduğunu açıkladı. Akaydın, açıklamasında, Emsal değerleri düzenli bir yapılaşma sağlamak ve hak sahipleri arasında adil paylaşımın sağlanabilmesi amacıyla zemin kat da dahil olmak üzere tüm katlarda eşit olarak uygulandı dedi.
     Proje kapsamında hak sahibi olan, ancak orman mülkiyetinde kalan 111 vatandaşın da mağduriyeti giderdiklerini vurgulayan Başkan Akaydın, bölgede ticaretle uğraşan vatandaşların mağdur edilmeyerek, proje kapsamında oluşturulan ticari alanlarda yer almalarına ilişkin kararlar üretildiğini anlattı. Akaydın, proje alanının doğusunda daire tapusu isteyen vatandaşların taleplerini karşılamaya yönelik 1,5 emsalli konut alanları ayrıldığını ifade etti.
     Akaydın, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Şehir merkezine giriş noktası olan Antalya-Burdur kara yolunun batısında kent girişine yakışır ve tüm halkın yararlanabileceği bir rekreasyon alanı yaratıldı. Proje alanı içinde kuzey-güney akslarında yeşil alanlar planlanarak, hava koridorları oluşturuldu. İçinde toplum merkezi, kültür merkezi, yaşlı ve engelli merkezi, gençlik merkezi ve sosyal projelerin gerçekleştirilebileceği çeşitli kullanımların yer aldığı, 4 sosyal destek merkezi planlandı.
     Mustafa Akaydın, planlamada kişi başına düşen yeşil ve spor alanının yaklaşık 8 metrekare olacağına da değindi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kepezaltı ve Santral mahallelerinin tapu durumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER