Kesilecek ayağı, bacağından alınan dokuyla kurtuldu

Kesilecek ayağı, bacağından alınan dokuyla kurtuldu -Batmanlı İsmail Karcının trafik kazasında kamyonun altına sıkışarak parçalanan ayağı, Malatyadaki Turgut Özal Tıp Merkezinde kesilmekten kurtarılarak, bacağından alınan doku ve leğen


MALATYA (A.A) - Tuba Karahan - Batmanlı 30 yaşındaki İsmail Karcının trafik kazasında kamyonun altına sıkışarak parçalanan ayağı, Turgut Özal Tıp Merkezinde kesilmekten kurtarılarak, bacağından alınan doku ve leğen kemiğinden alınan parçayla tedavi edildi.
     İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemal Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karcının yaklaşık 3 hafta önce geçirdiği trafik kazasında ayağının üst bölümündeki dokunun koptuğunu, ayak tarağındaki kemiklerin de parçalandığını belirtti.
     Fırat, hastanın ayak tarağındaki kemiklerin yerine leğen kemiği bölgesinden aldıkları kemiklerle yeniden parmak yaptıklarını dile getirdi. Yaklaşık 11 saat süren ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini vurgulayan Fırat, Karcının bacağındaki dokunun, sinirler, atardamar ve toplardamarla birlikte alındığını anlattı. Fırat, alınan dokunun İsmail Karcının ayağında parçalanan bölüme mikro cerrahi yöntemiyle nakledildiğini açıkladı.
     Hastanın ameliyat olmaması halinde ayağının kesileceğini, diğerine göre kısa bir ayak ve muhtemelen protez kullanarak yaşamına devam etmek zorunda kalacağını söyleyen Fırat, ameliyat sayesinde tamamen iyileşebileceğini ve ayağını rahat bir şekilde kullanabileceğini belirtti.
    
     -Sakat kalmaktan kurtuldum-
    
     Batmanın Kozluk ilçesinde babasıyla geçirdiği trafik kazasında ayağının kamyonun altında sıkıştığını anlatan İsmail Karcı, Batman Devlet Hastanesinden ambulansla çeşitli hastanelere götürüldüğünü ancak hiçbirinin kendisini kabul etmediğini ileri sürdü. En son Malatyaya sevk edildiğini belirten Karcı, buradaki ameliyatının da başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti.
     Doktorlar sayesinde sakat kalmaktan kurtulduğunu ve yürüyebileceğini dile getiren Karcı, Evliyim ve iki çocuğum var. Çok şükür yürüyebileceğim. Çok mutluyum dedi.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kesilecek ayağı, bacağından alınan dokuyla kurtuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER