Kıl keçisi üreticilerine destek

Kıl keçisi üreticilerine destek -Kulpta uygulanan proje kapsamında 48 üreticiye toplam 189 bin 450 lira destek verildi


DİYARBAKIR (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi kapsamında, Kulp ilçesinde 48 üreticiye toplam 189 bin 450 lira destek verildi.
     Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, kıl keçisi ırkının korunması ve verimliliğinin artırılması hedeflenen proje, Kulp ilçesinde uyulamaya konuldu. Projeden 48 üretici yararlandı.
     Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesince, Türkiyede bulunan değişik hayvan ırklarının koruması ve verimliliğin artırılması için bakanlığın verdiği desteklerle üreticileri harekete geçirdiklerini belirtti.
     Söz konusu hayvan ırklarının yoğun şekilde yetiştirildiği bölgelerin belirlenip çalışmalara başlandığını ifade eden Koçkaya, kıl keçisi Kulp ilçesinde daha çok yetiştirildiği için projeyi burada başlatmayı uygun gördüklerini kaydetti.
     Koçkaya, proje sayesinde ilk etapta 48 üreticiye toplam 189 bin 450 lira destek verildiğini belirterek, Projeye kayıtlı olan 6 bin 253 adet kıl keçisinden 5 bin 670 adet doğuran anaç hayvanın olması, projenin şu andaki başarısını gösteriyor. Ülkemizde bulunan hayvan ırklarının korunması ve üreticilerimizin bu konuda bilinçlendirilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Kıl keçisi üreticilerine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER