Kiliste Suriyeliler için koordinasyon merkezi

Kiliste Suriyeliler için koordinasyon merkezi -Belediye ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin sorunlarına çözüm bulmak için koordinasyon merkezi kuracak -Kilis Belediye Başkanı Bulut: -Suri


KİLİS (A.A) - Kilis Belediyesi, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin sorunlarına çözüm bulmak için Koordinasyon merkezi kuracak.
     Belediye Başkanı Abdi Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kiliste 15 bini kent merkezinde 15 bini ise konteyner kentte olmak üzere yaklaşık 30 bin civarında Suriyeli sığınmacı yaşadığını söyledi.
     Suriyelilerin sağlık, eğitim, barınma, gıda ve psikolojik destek konusunda çeşitli problemleri olduğunu, bunun için belediyeye ait bir tesiste koordinasyon merkezi oluşturacaklarını ifade eden Bulut, konuyla ilgili faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının da buradan koordine edileceğini belirtti.
     Merkezde gönüllülerin çalışacağını ve öğretmen, doktor gibi uzmanların sığınmacılara yardımcı olacağını anlatan Bulut, şöyle konuştu:
     Bu merkezde herşey, herhangi bir ücret talep edilmeden yapılacak. Suriyeden gelen eğitimli insanlar, kendi vatandaşlarıyla daha iyi iletişim kurabiliyor. Bu nedenle biz onlardan da istifade etmek istiyoruz. Bu insanları anlama ve bu insanların problemlerini çözme noktasında bizlere ciddi yardımcı olacaklarını düşünüyoruz.
     Bulut, Suriyeli eğitimcilerin sığınmacı çocukların okuma-yazma öğrenmesine de ciddi katkısı olacağını ifade etti.
     En büyük amacımız, Suriyeden gelen misafirlerimizin hem kendi problemlerinin çözülmesi hem de problemlerinin Kilis halkına yansımaması. Bu bizim için çok önemlidir diyen Bulut, Suriyeli sığınmacıları misafir olarak gördüklerini de vurguladı.
     Bulut, çalışmaların tamamlanmasının ardından merkezin en kısa sürede hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.
    
     -Çocuklara eğitim
    
     Kilis Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Kızıltaş ise Koordinasyon Merkezinde Suriyeli öğretmenlerin de öğrencilere ders vereceğini belirtti.
     Merkezdeki eğitim programlarının alanın kısıtlı olması nedeniyle sabah ve öğleden sonra yapılacağını aktaran Kızıltaş, İlkokuldan, lise son sınıfa kadar bütün öğrenciler, kurulacak merkezde eğitim görecekler. Amacımız, Suriyedeki olaylardan dolayı eğitimi eksik kalmış Suriyeli çocukların eğitimlerinin devamını sağlamaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz - Ahmet Ekinci / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Kiliste Suriyeliler için koordinasyon merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER