Kimse Yok Mu Derneğinin Muğla şubesi

Kimse Yok Mu Derneğinin Muğla şubesi açıldı


MUĞLA (A.A) - Kimse Yok Mu Derneğinin Muğla şubesi açıldı.
     Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, Emir Beyazıt Mahallesi Bayram Çetinkaya Caddesindeki dernek binasının açılışında yaptığı konuşmada, derneklerinin uluslararası bir kuruluş olduğunu, dünyada 97 ülkede, Türkiyenin de 82 ilinde ihtiyaç sahiplerine şubeleri aracılığıyla ulaştığını kaydetti.
     Muğlada derneğin 33üncü şubesini açmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Öztürk, İnanıyorum ki Muğla şubesi, burada yaşayan ve ihtiyaç sahibi insanlara çok daha rahat ulaşacaktır. Bizim şubelerimiz bulundukları illerde varlıklı insanlarla ihtiyaç sahibi insanlar arasında bir köprü vazifesi görmektedir dedi.
     Öztürk, Suriyedeki iç savaştan dolayı mağdur olan insanlara Kimse Yok Mu Derneği tarafından ulaştırılan yardım malzemesinin 140 tırı aştığını anlattı.
     Suriyedeki iç savaşın 2 yılı bulmasının üzüntü verici olduğunu belirten Öztürk, Şubelerimiz vasıtasıyla bugüne kadar Suriyeye yapılan maddi yardımın 22 milyon lirayı aşmış bulunmaktadır. Bunlarda şubelerimizin ve gönüllülerimiz desteği çok büyük. 33. şubemiz Muğlaya hayırlı olsun diye konuştu.
     AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden da derneğin sadece Muğlaya hitap etmediğine dikkati çekerek, Dünyanın neresinde bir kıtlık, felaket var ise orada Kimse Yok Mu Derneği var. Derneğin 97 ülkede faaliyette olduğunu duyduk. Ben de Myanmarda ve Bangladeşteki kamplarda gördüm. Batı ülkelerinde insan insanın kurdudur anlayışı var. Bizim kültürümüzde bu yok. Bunun en güzel örneğini de Kimse Yok Mu Derneğinin faaliyetlerinde görebiliyoruz dedi.
     Kimse Yok Mu Derneği Muğla Şube Müdürü Yusuf Pelit de derneğin dünya genelinde çalışmalar yaptığını kaydetti.
     Konuşmaların ardından yapılan dua ile dernek binası açıldı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu Derneğinin Muğla şubesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER