Kınalı keklikler doğaya salındı

Kınalı keklikler doğaya salındı -Kahramanmaraş Kapıçam Keklik Üretme İstasyonunda yetiştirilen 300 kınalı keklik doğaya bırakıldı


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraş Kapıçam Keklik Üretme İstasyonunda yetiştirilen 300 kınalı keklik, doğaya bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürü Fehmi Yüksel, kekliklerin doğaya salınması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Genel Müdürlüklerince Kahramanmaraşa tahsis edilen 2 bin keklikten 300 tanesini, Türkoğlu Kaymakamlığıyla yaptıkları koordinasyon sonucunda ağaçlandırma ve korunaklı alan olması dolayısıyla Kaledibi köyünde doğaya saldıklarını söyledi.
     Bölge müdürlüğü olarak 3 tane keklik üretme istasyonuyla Türkiyenin keklik ihtiyacının yüzde 63ünü karşıladıklarını bildiren Yüksel, Kahramanmaraş Şube Müdürlüğüne bağlı Kapıçam Keklik Üretme İstasyonunda, yetiştirilen 10 bin kekliğin de bu kapsamda Türkiyenin çeşitli yerlerinde doğal yaşam alanlarına bırakıldığını ifade etti.
     Yüksel, Genel Müdürlük olarak amacımız, doğada nesli azalan ve tehdit altında olan türlerin suni ortamlarda çoğaltılarak, tekrar doğaya bırakılması. Bu gün de 300 tane kekiliği doğaya bıraktık. İnşallah hep birlikte sonucunun çok güzel olduğunu göreceğiz dedi.
     Fehmi Yüksel, keklik bırakılan alanların 2012-2013 av döneminde, Merkez Av Komisyonu tarafından yaban hayvanı yerleştirme sahası olarak ilan edildiğini ve burada avın yasaklandığını bildirdi.
    
     -Sürdürülebilir av yaban hayatı
    
     Kahramanmaraş Milli Parklar Koruma Şube Müdürü Hacı Kalınkütük de konuşmasında, ağır kış şartlarında azalan keklik sayısını artırmak için bu tür programlar yaptıklarını ifade ederek, Türkiyede ilk kınalı keklik istasyonunun Kahramanmaraşta kurulduğunu, yapılan çalışmaların sürdürülebilir av yaban hayatının devamlılığı için büyük önem taşıdığını anlattı.
     Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise doğanın korunması ve doğa bilincinin gelişmesi bakımından bölgede güzel mesafelerin alındığını belirtti.
     Vatandaşlardan, doğaya bırakılan kekliklere sahip çıkmasını isteyen Akkoyun, kekliklerin ormanlara zarar veren çekirge ve haşerelere karşı mücadele için etkili olduğunu hatırlattı.
     Törene Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, bazı belde belediye başkanları da katıldı.
    
     Muhabir: İzzet Mazı / Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Kınalı keklikler doğaya salındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER