Kirazın meyvesi damağa, çiçeği göze hitap

Kirazın meyvesi damağa, çiçeği göze hitap ediyor -Adına festivaller düzenlenen Tekirdağ kirazı, lezzetiyle olduğu kadar çiçeklenme dönemindeki görselliğiyle de ilgi görüyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Yavuz Karaduman - Adına festivaller düzenlenen Tekirdağ kirazı, lezzetiyle olduğu kadar çiçeklenme dönemindeki görselliğiyle de ilgi görüyor.
     Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Yetiştirme Tekniği Bölüm Başkanı Ahmet Semih Yaşasın, AA muhabirine, kirazın çiçeklenme döneminde olduğunu söyledi.
     Geçen yıl kent genelinde 2 bin 454 ton üretilen kirazın, bölge için en uygun meyve türlerinden biri olduğunu ifade eden Yaşasın, "Son yıllardaki çalışmalarla üretim alanının daha da artırılması hedefleniyor" dedi.
     Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü arazisindeki 20 dekarlık bahçede kirazlarda çiçeklenme sonuna gelindiğini anlatan Yaşasın, haziranda hasada başlanacağını kaydetti.
     Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Mehmet Hanifi Türkaslan da kirazın Tekirdağ ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu, üretimine yönelik birçok çalışma yaptıklarını belirtti.
     Tekirdağ Valiliğinin bu meyvenin üretimine yönelik son dönemde önemli destek sağladığını ifade eden Türkaslan, yeni bahçe tesis edecek çiftçilere de ücretsiz fidan verileceğini vurguladı.
     Türkaslan, "Müdürlük olarak kiraz üretimi konusunda merkezde, ilçelerde ve köylerde çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Çiftçilerle toplantılar yaparak, bu konudaki isteklerini dinledik. Talepleri doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Kirazın meyvesi damağa, çiçeği göze hitap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER