Kırıkkalede Ahilik Haftası kutlamaları

Kırıkkalede Ahilik Haftası kutlamaları


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkalede Ahilik Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi.
     Kırıkkale Valisi Ali Kolat, bir düğün salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Ahilikin son derece önemli bir esnaflık geleneği olduğunu söyledi.
     Ahilik Haftasının ülkeye, insanlığa, ekonomiye ciddi katkılar sağlamasını dilediğini ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:
     Hakikaten bir kişinin sarık noktasına gelip o belgeyi alabilmesi için bir çok yönleriyle sadece mesleğiyle değil, ahlakıyla, insanlığıyla, adaletiyle, sevgisiyle, hoşgörüsüyle temayül etmiş bir kişi olması gerekiyor. Mesleğinde de kaliteli hakkını veren bir çalışmayı sergilemesi gerekiyor. Günümüzde kalite kontrol ve bunun gibi konularda maalesef sıkıntı çektiğimizi biliyoruz. Eksikliğimizin bu geleneklere bağlı kalarak saygı göstererek bunları yaşayarak bizzat uygulamaya koyarak okullarımızda gençlerimizde esnaf ve sanatkar camiasında uygulayarak geleceğe taşırız. Ahilik Haftasının ülkemize, insanlığa ekonomimize ciddi katkılar sağlamasını temenni ederim.
     Konuşmaların ardından 17-21 Eylül Ahilik Haftası kapsamında Şed Kuşatma Töreni gerçekleştirildi. Kalfalıktan ustalığa geçişi simgeleyen Şed Kuşatma Töreni Ahi ustaları tarafından canlandırıldı.
     Töreni izlemeye gelenlere ahilik pilavı ikram edildi.
    
     Muhabir: Muhammed Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkalede Ahilik Haftası kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER