Kırıkkalede Evde Sağlık Hizmetleri uygulaması

Kırıkkalede Evde Sağlık Hizmetleri uygulaması -Kırıkkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uz. Dr. Öztaş: -Çeşitli hastalıklara bağlı olarak evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylere evinde ve aile ortamında sosyal ve psikoloji


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uz. Dr. Dilek Öztaş, evde sağlık hizmetlerinin çeşitli hastalıklara bağlı olarak evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylere evinde ve aile ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetlerinin tamamını kapsadığını söyledi.
     Öztaş, yaptığı açıklamada, Evde Sağlık Hizmetinin Türkiyede olduğu gibi, Kırıkkalede de uygulandığını belirterek, hizmet için kentteki tüm sağlık birimlerinin seferber olduğunu belirterek, İl Sağlık Müdürlüğünün koordinasyonu sağladığını, Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği Hastane Hizmetleri açısından hizmeti sunduğunu, Halk Sağlığı Müdürlüğü personel, araç malzeme ve hizmetin sunumunu üstlendiğini kaydetti.
     Sağlık hizmetinin tüm ilçelerde kurulduğunu ifade eden Uzm. Dr. Öztaş, şunları söyledi:
     Merkezde 1 doktor, 1 psikolog, 9 sağlık personeli Halk Sağlığı Müdürlüğü, 4 personel Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği personeli, 1 şoför olmak üzere toplam 16 personel ile Kaletepe Toplum Sağlığı Merkezi ek binasında hizmet vermektedir. Son olarak 1 psikolog görevlendirilmesi ile hizmetin en önemli eksiklerinden biri olan psikolojik destek kısmında sağlanmıştır. Aralık ayı itibariyle 1039 müracaat yapıldı. Toplam 678 kayıtlı hastamız var. Toplum Sağlığı Merkezi biri tarafından, 2013 yılında 33 farklı hastaya 217 ziyaret gerçekleştirilmiştir. Evde Sağlık Bakımı Hizmetleri, uzun süreli bakıma ihtiyacı olan hasta ve yaşlılara, yeni doğum yapan annelerden tedavisi evde de sürdürülebilecek hastalara, kısa süreli hemşirelik hizmetlerine gereksinim duyanlardan, aşılama ve laboratuvar tetkikleri gibi hizmetleri evinde almak isteyenlere kadar çok geniş bir yelpazede ihtiyaç sahiplerine hitap etmektedir.
     Kısaca sağlık birimlerine ulaşamayan hastaların ayağına sağlık hizmetini biz getiriyoruz. Ameliyat sonrası bakım ihtiyacı olanlar, ortopedi ve travmatoloji hastaları, kalp, damar ve hipertansiyon hastaları, felçli hastalar, kanser hastaları, akciğer ve solunum hastaları, diabet hastaları, nöroloji hastaları, oksijen tedavisine ihtiyacı olan diğer hastalar, yeni doğum yapan anne ve bebekleri, yara bakımı, enjeksiyon, infüzyon ve diğer kısa süreli hemşirelik hizmetlerine ihtiyaç duyanlar.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkalede Evde Sağlık Hizmetleri uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER